Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Farklı ve nefis lezzetler

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, uygun bütçeli ancak şık ve farklı bir menüyü nasıl hazırlayabileceğinizi anlatıyorum.
Çok kolay bulabileceğiniz malzemelerle ekonomik olarak kendinizi zorlamadan davet sofraları hazırlayabilir, misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz.
Ben bugün misafirlerim için, evdeki süzme yoğurttan bir çorba, ana yemek olarak ise tıpkı bir hünkar beğendi tadında ancak bu defa tavuklu olarak hazırlanan lazanya ve tatlı olarak da portakal aromalı sütlaç hazırladım.
Şayet buzdolabınızda süzme yoğurt varsa onunla, yoksa da kalan bir parça yoğurdunuzu süzerek elde edeceğiniz süzme yoğurt ile şahane bir çorba hazırlayabilirsiniz.

EKONOMİK LAZANYA

Lazanyanın iç malzemesini biraz değiştirip beşamel yerine patlıcan beğendi, bolonez yerine ise tavuk sote hazırladım. Sonuç gerçekten inanılmaz oldu; deneyin bu yemeğe abone olacaksınız. Ama dikkat edin; lazanyaları önceden haşlamıyoruz, o zaman su böreği gibi hamur hamur oluyorlar. Beğendiyi biraz akışkan hazırlayıp lazanyaları fırın kabına çiğ olarak yerleştiriyoruz.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile...

ISPANAKLI BORANI

MALZEMELER
1 kilo ıspanak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
1 kaşık tereyağı
Pul biber
YAPILIŞI: Öncelikle ıspanakları ayıklayıp yıkıyoruz ve ince ince doğruyoruz. Ispanakları kendi suyunda soteliyoruz ve fazla öldürmeden ocaktan alıyoruz. Ispanakları bir tabağa koyuyoruz. Tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz ve ardından un ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine ıspanakları ekliyoruz ve beraber soteleyip servis tabağına alıyoruz. Sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz ve ıspanakların üzerine döküyoruz. Sosu için; tereyağını eritiyoruz ve içine biberleri atıyoruz. Çok kızdırmadan ocaktan alıyoruz ve yoğurdun üzerine gezdiriyoruz.

HUMUS

MALZEMELER
2 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
4 diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tuz
ÜZERI IÇIN:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
4 dal maydanoz

YAPILIŞI: Ayıklanmış nohutları, üzerini geçecek kadar suda yumuşayana kadar haşlıyoruz. Suyunu süzdürdüğümüz haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklıyoruz. Sarımsakların kabuklarını soyup küçük parçalar halinde doğruyoruz. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, su, zeytinyağı, kimyon ve tuzu, krema kıvamı alana kadar robotta veya blender'da karıştırarak servis tabağına alıp servis ediyoruz.

AROMATİK SÜTLAÇ

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı kırık pirinç
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı sıcak su
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI: Pirinçleri suyun altına tutup yıkıyoruz, daha sonra bir su bardağı suda haşlamak için derin bir kabın içine alıp ocağın üzerine koyuyoruz. Hafif diri kalan ve biraz haşlanan pirinçlerin üzerine 1 litre sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Bir süre ara vermeden karıştırıyoruz. Son olarak sütlaç kıvama geldikten sonra bir portakalın kabuğu rendeliyoruz ve sütlacın üzerine ekliyoruz. Güveçlere veya kaselere paylaştırarak servis ediyoruz.

YOĞURT ÇORBASI

MALZEMELER
200 gr. süzme yoğurt
150 gr. iyice ufalanmış ekmek içi
Et suyu
Tuz
Tereyağı
Kırmızı toz biber
Dolmalık fıstık
YAPILIŞI: Süzme yoğurt ve ekmek içini bir kaba koyup homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. İyice karıştıktan sonra üzerine kaynatılan et suyunu ekliyoruz. Yoğurdun kesilmemesi için üzerine et suyundan koyup karıştırıyoruz ve sürekli karıştırarak tencereye ekliyoruz. Bir süre daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Dolmalık fıstıkları tereyağında kavuruyoruz, toz biberi ekleyip karıştırıyoruz ve çorbanın üzerine döküyoruz.

EKONOMİK LAZANYA

MALZEMELER
1 kavanoz közlenmiş patlıcan
1 kaşık un
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 su bardağı süt
Tuz
ET SOTE IÇIN:
400 gr. sotelik doğranmış tavuk göğüs eti
2 adet biber
1 adet soğan
1 kaşık biber salçası
2 adet domates
Ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
LAZANYA IÇIN:
1 paket lazany
a
500 gr. kaşar peyniri
1 kase parmesan
1 avuç bayat ekmek
YAPILIŞI: Tavuk etini, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz, ardından sırasıyla soğan, sarımsak, salça ve domatesi ekleyerek soteliyoruz. Beğendi için; bir kaşık tereyağını eritiyoruz, unu ilave edip kavuruyoruz ve közlenmiş patlıcanı ekliyoruz. Hafif kavrulunca yavaş yavaş süt ve Hindistan cevizini ekliyoruz. Lazanyaları haşlamadan fırın kabına diziyoruz, üzerine beğendi, onun üzerine et sote ve kaşar peynirini koyuyoruz. Tekrar lazanya koyup aynı işlemi tekrarlıyoruz. En son katın üstüne parmesan peyniri ve bayat ekmek kırıntıları serpip 185 derecelik fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA