Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Çocukların aşkı fındık ezmesini evde yapabiliriz

Kakaolu fındık ezmesini sevmeyen yoktur. Pankeklerin arasında, kızarmış ekmeğin üstünde, bazen de kocaman bir kaşık mutluluk için her birimiz başvururuz canımız tatlı çektiğinde. İlla ki o kavanoz açılır ve kaşıklanır. Neden bizleri bu kadar mutlu ettiğini, neden onun yerine başka bir lezzet koyamadığımızı bilemeyiz. Tüm diyet programlarında kaçındığımız bu mutluluk, diyet boynca kendini özletir bizlere. Çocuklar için de durum bundan farksız değil. Kakaolu fındık kreması ödülüdür tüm uslu duran çocukların. Ben seneler önce 'Bu enfes lezzeti evde nasıl yapabilirim?' diye düşündüm ve birçok deneme sonucunda bir reçete geliştirdim. İçinde ne olduğunu bilmediğim lezzetlere karşı önyargılı bir tabiata sahip olan ben, raflarda sıklıkla gördüğüm o bir kavanoz mutluluğa karşı koyamıyordum, ta ki evde çok benzer, hatta belki daha lezzetli formülü keşfedene kadar. Bir daha İdilika'nın mutfağına hazır satılan kavanozlardan almadım.

EV YAPIMI KAKAOLU FINDIK EZMESİ

MALZEMELER

7 yemek kaşığı pudra şekeri
2 silme yemek kaşığı tam buğday unu
75 gr. tereyağı
4 silme tatlı kaşığı kakao
1 paket sütlü çikolata
8 yemek kaşığı süt
1 su bardağı fındık
1 yemek kaşığı toz şeker
2 paket vanilya

YAPILIŞI:
Fındıkları rondodan çekiyoruz. Tereyağını, unu ve şekeri tavada çok hafif kavuruyoruz. Soğuduktan sonra fındıkların üzerine ilave ediyoruz ve hepsini tekrar çekiyoruz. Süt ilave edip tekrar çekiyoruz. Ardından vanilya ve kakao ilave ediyoruz. Benmari usulü (kaynamış suyun içine oturtulan bir kasenin içinde) eritilmişçikolatayı çikolatayı da karışıma ekleyip son kıvamını elde ediyoruz. Fındık ezmesini cam bir kavanozun içinde buzdolabında saklıyoruz.

PÜF NOKTASI
Çikolata kremasının kıvamı sulu olursa biraz daha fındık tozu, koyu olursa da biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Diğer yandan şayet elinizdeki fındıklar çiğse, teflon bir tavada fındıkları kavurup ardından bir bezinde içinde ovuşturarak kabuklarını soyabilir, rondodan çekebilirsiniz.

FINDIĞIN ENERJİ VERDİĞİ DOĞRU MU?

Öncelikle çantamdan eksik etmediğim yegane atıştırmalık olan fındığın, vücudumuzun günlük tüm protein ihtiyacını karşıladığını paylaşmak isterim. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar her gün düzenli olarak fındık tüketirlerse, vücut gelişimleri hızlanır ve enerji yüklenmiş olurlar.
Enerji deposu fındık, beden ve zihin yorgunluğunu gidererek canlılık veriyor.
Fındık yağı, tüm yemeklerin yapımında hafifliği ve lezzetiyle fark yaratıyor.

ÇİKOLATALI ACI BADEM KURABiYESİ

MALZEMELER

3 adet yumurtanın akı
250 gr. pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
150 gr. rendelenmiş çikolata
100 gr. fındık kreması
100 gr. çekilmiş badem

YAPILIŞI:
Yumurta aklarını katı hale gelene kadar çırpıyoruz. Kalan malzemeyi ekleyip karıştırıyoruz. İki tane tatlı kaşığı yardımıyla malzemeyi kalıplara paylaştırıyoruz. 130 derecede 40-45 dakika pişiriyoruz. Çok fazla soğumalarına fırsat vermeden kalıplardan çıkarıyoruz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA