Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ev yapımı boğaz pastili nasıl yapılır?

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bugünlerde, doğal yollar ile evde kendimizin üretebileceği boğaz pastillerine yer veriyorum.

ÇANTADAKİ FERAHLIK

Sizin de uyanır uyanmaz boğazınızda hafif bir kaşıntı oluyor, bu durum gün boyu bir huzursuzluk ve öksürük nöbetleri halinde devam ediyorsa pastillere pek de yabancı sayılmazsınız. İşte şimdi çantasında her zaman pastil bulunduran, her öksürene hemen çıkarıp pastil uzatanlara da, hasta olup etrafta "Pastili olan var mı?" diye gezenlere de iyi gelecek bir haberim var. Artık bütçenizi sarsmadan, pastil paketinin dibini görünce üzülmeden, etrafınızdaki insanlardan pastil istemek zorunda kalmadan, en önemlisi de pastilden yararlanırken içindeki kimyasal maddelerden etkilenmeden bugünleri geçirebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu ve sağlıklı sofralarda buluşabilmek dileği ile.

EV YAPIMI BOĞAZ PASTİLİ

YAPILIŞI: Küçük bir tencere alıyoruz. İçerisine şeker, limon suyu, su, toz zencefil ve toz karanfil, 20 dakika kadar bir taşım kaynatıyoruz. Ocaktan alıp bal ilave edip, şurup kıvamına gelene kadar bekletiyoruz. Fırın tepsisi veya fırın kağıdı üzerine kaşığın ucuyla minik yuvarlaklar bırakıyoruz. 25 dakika kadar soğumasını bekliyoruz. En son üzerine hafif pudra şekeri serpiyoruz.

MALZEMELER
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz karanfil
Yarım su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı süzme bal
1 yemek kaşığı limon suyu

NANELİ PASTİL

YAPILIŞI:
Tüm karışımı 5 dk kaynatıp süzüyoruz. 1 su bardağı toz şeker ilave ediyoruz. 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Yağlı kağıt serili bir tepsiye kaşıkla döküyoruz.

MALZEMELER

1 demet taze nane
2 kabuklu dilim limon
1 tarçın çubuğu
1 çay kaşığı karabiber
10 karanfil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı zencefil
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı su

PEKMEZLİ PASTİL

YAPILIŞI: Bir su bardağı toz şeker ile yarım su bardağı suyu bir tencerede eritin. Şekeri erittikten sonra ocağın altını düşük seviyeye alın içerisine 5-6 adet karanfili ezip koyun. Ardından zerdeçal ve bir çay kaşığı toz zencefil koyun. Bir çay kaşığından az tarçını da koyup karıştırın. Sonra bir silme çay kaşığı acı toz biber ve yine 1 silme çay kaşığı karabiber koyun. İçine iki yemek kaşığı pekmez atın. Ardından limonu da sıkıp karıştırın. Yaklaşık 40-45 dakika düşük ateşte kıvam alana kadar karıştırın. Kıvamı yakaladıysanız yağlı kağıdın üzerine damlalar yaparak şekil verin. Ama çabuk olun çünkü donacaktır. Sonra ister pudra şekerine bulayın ister nişastayla küçük bir tabaka yapın. Kavanoza alıp dolaba atın.

MALZEMELER
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1 ç ay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı toz veya taze zencefil
Su
5-6 adet tane karanfil veya 1 çay kaşığı toz karanfil
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı acı toz biber
Pudra şekeri veya nişasta
Limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA