Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

C vitaminli lezzetler

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, C vitamini deposu olan narenciyeli lezzetlere yer veriyorum. Bu soğuk kış günlerinde en büyük ihtiyaçlarımızdan biri de C vitamini. Narenciye meyvelerinin, içerdiği vitamin ve lifler ile insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri tüm dünyada kabul görmektedir. Yararları C vitamin deposu olmasıyla sınırlı değildir. C vitamininin yanı sıra B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içerirler. Lifler, organik asitler ve şeker açısından zengindir. Tüm bu zengin içeriğin kanseri önlemeden kanı temizlemeye, karaciğeri güçlendirmekten, cildi güzelleştirmeye pek çok faydası olduğu bilimsel verilere dayanıyor. C ve B vitamini açısından zengin olan narenciye meyveleri, ince ve kalın damarların yumuşak kalmasını sağlıyor, damar tıkanıklığını önlüyor, vücut direncini artırıyor, kanın durulmasına ve temizlenmesine yardımcı oluyor, hazmı kolaylaştırıyor, enerji veriyor. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz.

NARENCİYE SALATA SOSU

MALZEMELER
3/4 bardak sirke
3/4 bardak mandalina- portakal suyu
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
1 adet arpacık soğan
1/4 çay kaşığı tuz
Zeytin yağı
YAPILIŞI: Bir karıştırıcıda elma sirkesini, mandalina-portakal suyunu, kahverengi şekeri, arpacık soğanı, zeytinyağını ve tuzu çırpın. Kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edin.

NARENCİYE SALATASI

MALZEMELER
Birer adet portakal, kan portakalı,kırmızı ve pembe greyfurt
3 adet mandalina
1 bardak nar tanesi
YAPILIŞI: Meyveleri soyup doğrayın. Greyfurtların zarlarını da çıkarın. Portakalları halkalar halinde keserek tabana yayın. Üzerine diğer dilimlenmiş, parçalara ayrılmış meyveleri yerleştirerek servis yapın.

NARENCİYE ŞURUBU

MALZEMELER
700 ml. su
1 adet greyfurt
1 adet portakal
3 adet mandalina
1 adet limon
150 gram toz şeker (isteğe göre artırıp eksiltebilirsiniz)
Yarım litre maden suyu
YAPILIŞI: Kabuklarını kullanacağımız için meyveler dikkatlice yıkanmalıdır. Limonun sarı kabuğunu bıçakla veya uygun aletle soyun. Acı tad vermemesi için beyaz kısmını sonradan limondan ayırın. Sarı kısmı bize lazım olacak. Portakal ve mandalinayı da aynı şekilde soyun. Çekirdeklerini aldıktan sonra portakal, mandalina, limonu blender'dan geçirin. Bir tencereye meyvelerin suyunu süzün, kabuklarını ve şekeri ekleyin. Kaynar suyu dökerek bir dakika kaynatın. Sonra tencere içindeki malzeme soğuyunca buzdolabına koyarak beş saat bekletin. Şurubu süzün. Birebir oranda maden suyu ile karıştırıp servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA