Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Üç adımda Uzak Doğu sofrası

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, çok uzaklara doğru bir yolculuk yapıyoruz. Artık Uzak Doğu lezzetlerine ulaşmak zor değil. Çok basit gündelik malzemeler ile Uzak Doğu mutfağına ait yemekleri evlerinizde yapabilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

UZAKDOĞU PİLAVI

MALZEMELER
250 gr. uzun taneli pirinç
2 adet havuç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet kuru kırmızı biber
250 gr. taze soğan
3 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI: Pirinci haşlıyoruz. Zeyinyağını kızdırıp sarımsak, soğan ve havuçları ilave ediyoruz. Pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp karıştırarak ısıtıyoruz. Üç yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırarak pişiriyoruz, küçük parçalara bölerek tencereye ilave ediyoruz. Kıyılmış maydanoz ve taze soğanı katıyoruz. Soğanlar piştikten sonra servis yapıyoruz.

BALLI LİMONLU TAVUK

MALZEMELER
1 paket tavuk göğsü
2 adet limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı bal
Zencefil
Karabiber
Tuz
4-5 diş sarımsak
Zeytinyağı
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıyoruz, uzunlamasına kestiğimiz tavukları bu karışıma ekleyip harmanlıyoruz. Isınan tavaya tavukları diziyoruz. Tavaya yağ koymuyoruz. Bir tarafı kızarana kadar hiç çevirmiyoruz. Kızarınca servis tabağına alıyoruz. Üzerine limon sıkıp bal gezdirerek servis ediyoruz.

TAVUKLU UZAK DOĞU ÇORBASI

MALZEMELER
2 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 fincan Hindistan cevizi sütü
4 fincan su
4 tane taze acı sivri biber
4 yemek kaşığı tavuk suyu
1 yemek kaşığı kavrulmuş biber ezmesi
4 adet limon yaprağı
2 lemongrass
120 gr. mantar
1 adet tiftilmiş tavuk göğsü
YAPILIŞI: Mantarları ikiye bölüyoruz. Bir kapta suyu kaynatıp içerisine lemongrass ve limon yapraklarını katıp tavuk ve mantarları da ilave ettikten sonra 3-5 dakika pişiriyoruz. İçine biraz Hindistan cevizi sütü ilave ediyoruz. En son çili ezmesi, tavuk suyu, limon suyu ve çili biberlerini ilave ederek tatlandırıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA