Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ekonomik sofra

29.90 TL'ye sofra hedefimi bugün de tutturduğum için çok mutluyum. Dört kişilik bir ailenin rahatlıkla doyabileceği ve çorbasından tatlısına kadar bütün tabakları barındıran çok güzel bir sofra oldu bence.

AŞURE TADINDA MUHALLEBİ

Bugün size tatlı olarak önerdiğim muhallebiyi bence mutlaka denemelisiniz. Yıllar önce bir muhallebicide denemiştim; onlar sadece portakal kabuğu koymuşlardı, bayılmıştım. Ben incir ilavesiyle pişirdim, bir kase asla yeterli olmuyor. Daha hafif olmasını isterseniz şeker ölçüsünü azaltabilirsiniz, zaten incir de şekerli lezzeti olan bir meyve. Buyurun o zaman ekonomik soframa, hepiniz davetlisiniz.

KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI

MALZEMELER
1 adet közlenmiş patlıcan konservesi
1 adet 300 ml. çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım et bulyon
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Patlıcanları süzüyoruz. Çorba tenceresinde yağları eritip unu kavuruyoruz. İçine közlenmiş patlıcanları ilave ediyoruz ve biraz daha kavurmaya devam ediyoruz. Kaynar süt ilavesi ile inceltiyoruz ve bulyon ekliyoruz. İyice kaynadığına emin olunca altını kısıyoruz kremayı ilave ediyoruz. Bir müddet daha kaynatıp blendar'dan çekiyoruz.

AŞURE MUHALLEBİ

MALZEMELER
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Çeyrek su bardağı kuru incir
1 paket vanilya
Çeyrek su bardağı portakal kabuğu
SÜSLEMEK IÇIN:
Çekilmiş Antep fıstığı, file Antep fıstığı ya da badem
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Portakal kabuklarını kaynar suda haşlıyoruz ve minik minik doğruyoruz. İncirleri doğruyoruz. Pişen muhallebinin içine kuru incir ve portakalları ilave edip kaselere paylaştırıyoruz. En son Antep fıstığı ile süslüyoruz.

TAVUKLU KABAK KARNIYARIK

MALZEMELER
6 adet kabak
400 gr. kuşbaşı tavuk eti
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Kızartmak için ayçiçek yağı
Süslemek için çeri domates
YAPILIŞI: Kabakları kızartıyoruz. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Soğanı, sarımsakları ve biberleri minik minik doğruyoruz ve soteliyoruz. Pişince tavuk etini ilave ediyor, pişirmeye devam ediyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz, tuz karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ile lezzetlendiriyoruz. Ortalarını yardığımız kabakların içine tavuklu harcı paylaştırıp bir fırın kabına alıyoruz. Biber salçasını su ile açıp karnıyarıkların üzerine döküp fırında pişiriyoruz. İsterseniz çeri domateslerle süsleyebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA