Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mis gibi Ege kokusu

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli inovatif Ege mutfağı tariflerine yer veriyorum. Ege mutfağı denilince hemen akla otlar, enginar ve zeytinyağı gelir. Bugünkü tarifler de mis gibi Ege kokuyorlar. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediginiz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

OTLU ÇALKAMA

MALZEMELER
1 demet cibez otu
1 demet ıspanak
4 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı beyaz peynir
2 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI: Ispanak ve cibezin yaprak kısımlarını temizleyip yıkıyoruz. Taze soğanın yeşil kısmını, ıspanak ve ısırgan yapraklarını ince ince kıyıyoruz. Kuru soğanı minik minik doğruyoruz. Üzerlerine zeytinyağı ve tuz ekleyerek tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Tepsiyi zeytinyağıyla yağlıyoruz. Otlu karışımı yayıyoruz. Bir kap içerisine un, su ve tuz ekleyip iyice çırpıyoruz. Bu bulamacı otların üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

BİBERİYE TURŞUSU

MALZEMELER
1 kg. taze biberiye
3 yemek kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı pulbiber
Zeytinyağı
YAPILIŞI: Biberiyelerin saplarının sert kısımlarını kesiyoruz. Baharatlarını ekleyerek karıştırıyoruz. Cam kavanozlara dolduruyoruz. Üzerini geçecek şekilde zeytinyağı ekliyoruz. Güneş görecek bir yerde bir hafta bekletiyoruz. Buzdolabında muhafaza ediyoruz.

PİLAVLI ENGİNAR

MALZEMELER
3 adet enginar (kişi sayısına göre)
1.5 bardak pirinç
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
1 adet soğan
1 adet limon
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
YAPILIŞI: İçi için; pirinçleri yıkayıp suyunu süzüyoruz. Soğanı, taze soğanı, maydanozu ve naneyi ince ince doğrayıp pirinçle karıştırıyoruz. Üzerine zeytinyağını, karabiberi, tuzu ve yarım limonun suyunu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Üzerini geçecek kadar kaynar su ilavesi ile pişiriyoruz. Bir kaseye su koyup içine yarım limonu sıkıyoruz. Enginarları limon suyu, şeker ve tuz ile pişiriyoruz. Enginarların üzerine pilavı ekleyerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA