Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sumaktan gelen ekşi lezzet

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nın bugünkü konuğu ekşi lezzeti ile soğan salatalarının vazgeçilmezi sumak. Sumak bitkisinin meyvesi küre biçiminde, kırmızımsı, ekşi lezzette olur. Uygun yöntemlerle kurutulduktan sonra, sofra tuzuyla karıştırılıp öğütülür ve baharat olarak kullanılan sumak elde edilir. Özellikle kokuyu azalttığı için soğan salatalarında tercih edilir. Türkiye'de Doğu Anadolu Bölgesi dışında her yerde yetişir. Bakalım hem taneli hem de öğütülmüş halini yorumladığım tariflerimi beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

SUMAKLI KAŞIK SALATA

MALZEMELER
3 adet domates
2 adet salatalık
5-6 dal maydanoz
1 kuru soğan
Yarım limon suyu
5 kornişon turşu
Zeytinyağı
2 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI: Domates, turşu ve salatalığı küçük küp halinde doğruyoruz. Soğanı da dörde bölüp ince ince doğruyoruz. Maydanozları da küçük küçük doğrayıp salataya ekliyoruz. Sumak ve tuzu ekleyip, limonunu sıkıyoruz.

SUMAKLI SOĞAN SALATA

MALZEMELER
3 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sumak
1 adet limon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı zeytin yağ
1 küçük kase maydanoz
YAPILIŞI:
Soğanları küçük küçük doğruyoruz ve yıkıyoruz. Maydanozu temizleyip doğruyoruz ve diğer malzemeleri de tek tek karıştırıyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.

SUMAKLI KURU DOLMA

MALZEMELER
1 ip kuru patlıcan
2 su bardağı pirinç
Yarım kg. kuşbaşı et
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 su bardağı tane sumak
Yarım su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI: Patlıcanları haşlıyoruz. Bir yandan da sumak hariç malzemelerle harç hazırlıyoruz. Yumuşayan patlıcan ve biberleri harç ile dolduruyoruz. Sumağın üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekliyoruz, demlenmesini bekliyoruz. Suyunun rengi değişince süzgeçten geçirilerek dolmaların üzerine ekliyoruz. Yavaş yavaş üç su bardağı kadar su ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA