Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Dizi menüsü

Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda, yalnız yaşayan bekarların yalnızlıklarını unutturacak, evdeki malzemelerle hazırladığım son derece basit ancak leziz mi leziz atıştırmalık bir menü var. İspanya'nın meşhur atıştırmalığı patates bravas; bazen parmak, bazen de küp küp karşımıza çıkan çıtır patatesler demek... Patatas bravasın en yakın arkadaşı ise şüphesiz aioli sos. Bu da bir çeşit dip sos... Gelelim film ve dizi gecelerinin vazgeçilmezi patlamış mısırlara... Bazen sade, bazen baharatlı, bazen İtalyan stili fesleğenli, çikolatalı, ballı veya karamelli yapıyorum. Dün akşam kurada karamelli olanı çıktı. Karamelli patlamış mısır nasıl yapılıyormuş, hemen anlatayım... Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...

PATATES BRAVAS

MALZEMELER

1 kase dolusu bebek patates
Tuz
Kızartmak için ayçiçek yağı

AİOLİ SOS İÇİN:

1 adet yumurta
2 kahve kaşığı hardal
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:

Bebek patatesleri, iyice yıkadıktan sonra kabukları ile haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri ortadan ikiye bölüp tuzlayıp çıtır çıtır olana dek kızartıyoruz. Sos için; sarımsağı ezip yumurta ve hardalla iyice karıştırıyoruz. Zeytinyağı ve ayçiçek yağını ilave edip kuvvetli bir şekilde mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip patateslerin yanında servis yapıyoruz. NOT: Ben aioli sosun içine bir miktar maydanozu minik minik doğrayıp ilave ediyorum çünkü çok yakıştığını düşünüyorum. Patateslerin üzerine isterseniz sevdiğiniz bir çeşit domates sos dökerek de servis edebilirsiniz.

SUSAMLI ÇITIR TAVUK

MALZEMELER

4 dilim tavuk göğsü
1 yemek kaşığı köri
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 a det yumurta
3 yemek kaşığı susam
Tuz
Servis ederken limon


YAPILIŞI:

Tavukları şerit şerit doğruyoruz, tuz ve köri ile karıştırıp bekletiyoruz. Yumurtaları çırpıyoruz. Tavukları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından susama buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana dek pişiriyoruz. Çıkartınca üzerine limon sıkıp servis ediyoruz.

KARAMELLİ PATLAMIŞ MISIR

MALZEMELER

Yarım su bardağı mısır
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:



Mısır tanelerini kısık ateşte hafif kavuruyoruz. Ardından kapağını kapatıp patlamalarını bekliyoruz. Arada bir tavayı sallamayı ihmal etmiyoruz. Patlayan mısırları derin bir kaseye alıyoruz. Aynı tavanın içine toz şekeri ekliyoruz. Altını kısıp şekerin erimesini bekliyoruz. Eriyince tereyağını ekliyoruz. Karameli, patlamış mısırların üzerine döküp hepsini harmanlıyoruz. Çıtır çıtır afiyetle yiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA