Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Evde pastırma yapmak mı? Yok artık!

Evde pastırma yapıyoruz. Hem de deneyip onayladığım süper bir tarifle. Bakalım beğenecek misiniz... Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

EV YAPIMI PASTIRMA

MALZEMELER
2.5 kilo bonfile veya antrikot
Tuz ÇEMEN İÇİN:
100 gr. çemen
100 gr. kırmızı toz biber
1 kaşık karabiber
Yarım kaşık pul biber
1 yemek kaşığı kimyon
Tuz
17 diş sarımsak
1-1.5 litre su
YAPILIŞI: Bir tepsiye tuz döküyoruz, üzerine eti koyuyoruz ve bolca tuzla kaplıyoruz. Tepsinin altına bir şey koyup etin üzerine bir ağırlık koyuyoruz ve her sabah akan kanı temizliyoruz. Bu işlemi 10 gün yapıp etin tuzunu temizleyip bol suyla yıkıyoruz. Bir kabın içerisine su doldurup eti içine koyuyoruz ve suyu değiştirip bir gece suyun içinde bekletiyoruz. Ertesi gün, etin üstüne bir delik açıp ip geçirerek üç-dört gün yüksek bir yere asarak kurumasını sağlıyoruz. Çemen için; bütün kuru malzemeleri mutfak robotunda çekiyoruz. Su ekleyerek çırpıyoruz. Üç-dört gün dinlenmeye bırakılan çemeni etin her tarafına sürüyoruz ve eti 10-20 gün bekletiyoruz.

SARAY USULÜ PASTIRMALI YUMURTA

MALZEMELER
25 gr. pastırma
10 gr. sade yağ
2 adet büyük yumurta
3 gr. tuz
2 gr. karabiber
2 gr. yenibahar
5 gr. limon suyu
YAPILIŞI: Pastırmaları ince dilimler halinde doğruyoruz. Bakır tavaya ayranı alınmış tereyağını koyuyoruz ve pastırma parçalarını orta ateşte 1–1.5 dakika çeviriyoruz. Yumurtaları kırıyoruz ve üzerine tuz, karabiber ve yeni baharı serpiyoruz. Beyazı piştiğinde sarılarını patlatıyoruz ve üzerine limon suyu gezdiriyoruz, kapağını kapatarak bir-iki dakika demlendiriyoruz.

PASTIRMALI MANTAR DOLMA

MALZEMELER
13 adet büyük mantar
3-4 yemek kaşığı tereyağı
4-5 dilim pastırma
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Kekik
YAPILIŞI: Mantarları yıkıyoruz, kağıt havlu ile kuruluyoruz. Köklerini çıkarıyoruz, dış kabuklarını soyup fırın tepsinize diziyoruz. İçlerine biraz tuz, biraz karabiber ve küçük birer parça tereyağı koyarak mantarları fırında bir süre pişiriyoruz. Mantarlar sulanınca çıkartıyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz. Misket köfte gibi yuvarlıyoruz. Pastırmayı küçük küçük doğruyoruz. Mantarların her birinin içine 2-3 adet doğranmış pastırma koyuyoruz. Pastırmaların üzerine de biraz kekik serpiyoruz ve her bir pastırmanın üstüne peynir toplarından birer tane koyup tekrar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA