Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kestane kebap sezonu açıldı

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün kış mevsiminin habercisi kestaneyi konuk ediyoruz. Kestane kebap, kestane şekeri yemeğe alışığız belki ancak ben bugün biraz daha ters köşe kestaneli tariflere yer vermek istedim. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

KESTANELİ İÇ PİLAV

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
250 gr. haşlanmış kestane
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
3 su bardağı sıcak su
1 tutam maydanoz
İsteğe bağlı tarçın



YAPILIŞI:

Doğradığımız soğanı, erittiğimiz tereyağına ilave edelim ve kavurmaya başlayalım. Soğanlar kavrulduktan sonra dolmalık fıstık, kuş üzümü, haşlayıp kabuklarını soyduğumuz kestaneyi ekleyelim, kavurmaya devam edelim. Ilık suda beklettiğimiz pirincimizin suyunu süzerek tenceremize alalım. Şekeri, karabiberi ve tuzu ekleyelim. Ardından sıcak su da ekleyerek karıştıralım. Pilavımızı pişmeye bırakalım. İnce kıyılmış maydanozu ilave edelim. Dilerseniz bu aşamada tarçın da ekleyebilirsiniz.

BALLI ÇİKOLATALI KESTANE ŞEKERİ

MALZEMELER

Yarım kilo kestane
1-2 yemek kaşığı bal
Bitter veya sütlü çikolata



YAPILIŞI:

Kestaneleri çizip haşlıyoruz. Soğuyan kestanelerimizi soyuyoruz. Robotta çekiyoruz, bir kaba alıp 1 yemek kaşığı bal ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Harçtan küçük parçalar koparıp top yapıyoruz, buzluğa atıp yarım saat dinlendiriyoruz. Çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz ve kestane şekerlerimizi çikolataya buluyoruz. Kestane şekerlerini, buzdolabında üç-dört saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

KESTANELİ İRMİK HELVASI

MALZEMELER

1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı irmik
1 su bardağı kestane

ŞERBETİ İÇİN:

1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritiyoruz. Üzerine irmik ekeyip kavuruyoruz. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Su ve şekeri, şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Kavrulan irmiğin üzerine şerbet döküp karıştırıyoruz. Kestaneleri de ekleyerek, şerbet çekinceye kadar çeviriyoruz. Şerbet tamamen çekince ateşi kapatarak helvayı demlenmeye bırakıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA