Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ekonomik köfteler

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, içinde et olmayan köftelere yer veriyoruz.
Kıymasız da son derece lezzetli, pratik ve çok ekonomik köfteler hazırlayabiliriz. Bakalım sizler için hazırladığım bu lezzetleri deneyip beğenecek misiniz...
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

ADANA USULÜ SARIMSAKLI KÖFTE

MALZEMELER

2.5 su bardağı bulgur
1 su bardağı irmik
1 kaşık biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı un

SOS İÇİN:

4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet büyük boy domates
Limon tuzu
Tuz
Pul biber
Maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Bulgur ve irmiği bir kaba koyuyoruz, üzerini geçmeyecek kadar soğuk su ekleyip çekmesini bekliyoruz. Salçayı, tuzu ve pul biberi ekleyip yoğuruyoruz. Kıvama gelince unu da ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Küçük toplar halinde avucumuzun içinde yuvarlayıp serçe parmağımızla şekil veriyoruz. Tencerede su kaynatıyoruz ve köftelerimizi içine katıyoruz. 10-15 dakika pişiriyoruz. Ayrı bir tencereye domatesleri rendeliyoruz, dövdüğümüz sarımsakları içine koyup limon tuzu, pul biber, tuz, salça ve sıvı yağla birlikte pişiriyoruz. Pişen köftelerin suyunu süzüp sosunu üzerine döküyoruz. Maydanozla servis yapıyoruz.

MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı köftelik bulgur
1 baş kuru soğan
1 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı karışık salça
3 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Kimyon
Pul biber
Karabiber



YAPILIŞI:

Mercimeklerin üzerine üç bardak su koyup iyice yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Suyunu çekince bulguru ekliyoruz, yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletiyoruz. Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğanı sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz, içine salçayı koyup 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz. Mercimeklere, salçalı soğan ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz. Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave ediyoruz. Köfte şekli verip servis ediyoruz.

PATATES KÖFTESİ

MALZEMELER


4 adet büyük boy haşlanmış patates
1 çorba kaşığı domates salçası
1.5 su bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı pul biber
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
Maydanoz

KIZARTMAK İÇİN:

1 yumurta
Sıvı yağ

YAPILIŞI:

Haşlanmış patatesi eziyoruz ve içine doğranmış maydanoz, galeta unu, salça, baharat ve tuzu ilave edip yoğuruyoruz ve köfte şekli veriyoruz. Yumurtanın içine tuz ilave edip karıştırıyoruz. Köfteleri yumurtaya bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA