Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Az malzeme çok lezzet

İdilika'nın Mutfağı'ndan herkese merhaba. Çok az malzemeyle hazırlayabileceğiniz, besleyici ve lezzetli pratik tatlı tarifi ister misiniz? Cevabınız evetse, doğru yerdesiniz! Bugün sizler için derlediğim az malzemeli tarifler sayesinde dakikalar içerisinde harika tatlılar pişirebilir, tatlı krizlerinize son verebilirsiniz.
Bugünlük benden bu kadar... Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

ÇITIR ÇİKOLATA

MALZEMELER

2 su bardağı mısır gevreği
180 gram bitter çikolata



YAPILIŞI: Mısır gevreği ile benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı karıştırıyoruz ve lokmalık porsiyonlar haline getirip soğutuyoruz.

ÇİKOLATALI KADAYIF

MALZEMELER

1 paket sütlü çikolata
1.5 paket bitter çikolata
200 gram tel kadayıf
Yarım paket krema



YAPILIŞI: Kadayıfımızı ince ince kestikten sonra geniş bir tavaya alıyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırarak kızarana kadar kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz. Başka bir tavada kremayı ısıtıyoruz ve üstüne çikolatalarımızı ilave ediyoruz. Eriyen çikolatalarımızı kadayıflarımızın üstüne alıp karıştırıyoruz. İstediğimiz şekli verdikten sonra buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.

YER FISTIKLI FİNCAN KEKİ

MALZEMELER

3 yemek kaşığı yer fıstığı
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta



YAPILIŞI: Tüm malzemeyi karıştırıp bir kupaya döküyoruz. Bir dakika kadar mikrodalgada pişiriyoruz ve yemeden önce soğumasını bekliyoruz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA