Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Günaydın yazarlarından tarifler

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün severek takip edilen GÜNAYDIN yazarlarının evlerinde beğenerek yaptıkları tariflerine yer vermek istedim. Funda Karayel, Pelin Kaya ve Tuba Kalçık'tan nefis tarifler öğrendim. Görüyorum ki yazarlarımız mutfakta da çok başarılılar. Bugünlük benden bu kadar. Canım yazarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

Tuba Kalçık
MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


MALZEMELER
1 su bardağı iri pilavlık bulgur
1/2 su bardağı yeşil mercimek
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI: Mercimek haşlanır. Pişmesine yakın bulgur ilave edilir. Su mercimek ve bulgurun ölçüsüne göre ayarlanıp konulur. Tuzu da ilave edilir. Başka bir tavada kuru soğan; zeytinyağı ve tereyağıyla birlikte karamelize olana kadar kavrulur. İçine biber salçası ve pul biber eklenir. Suyunu çekmekte olan pilavın üzerine dökülür. Üzeri kapatılıp dinlenmeye bırakılır.

Pelin Kaya
MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER
9-10 adet kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Mantarları limonlu suyun içine doğruyoruz. Tereyağını eritip zeytinyağı ekliyoruz ve mantarları sote ediyoruz. Soğan, sarımsağı ve unu ilave ediyoruz. Biraz kavurup suyunu ekliyoruz. Kaynayınca bir bardak süt ekliyoruz. Ocaktan inmeye yakın tuzunu koyuyoruz.

Funda Karayel
KARABUĞDAYLI PAZI DOLMA

MALZEMELER
1 kilo pazı
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı çiğ karabuğday
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI: Yaprakları sıcak suda bekleterek biraz yumuşamasını sağlayın. Sonra harç ile doldurarak sarın. Tencerenin altına sarmaların yapışmaması için 5-6 yaprak koyun ve üzerine sarmaları dizin. Bir bardak su ekleyerek kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA