Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Akşama misafir var

Bugün 'İdilika ile 30 Dakika' yazımı yazmak için mutfağa girdiğimde aklımda ne zamandır olan ıspanak beğendiyi yapmak vardı. Patlıcan beğendiyi çok seven biri olarak, ıspanak beğendiye aşığım diyebilirim. Ben bazen tavuk bonfile ile, bazen de soslu mitite köfteler ile servis ediyorum. Kuzu pirzola pişirmek hassas iştir. Kimisi pirzolayı ve tüm etleri olduğu gibi sade halde sevdiği için pişirmeden önce hiçbir marinata gerek duymazken, kimisi de önceden marine etme taraftarıdır. Benim için durum sofranın konsepti ve etin yanındaki eşlikçilerine göre değişiklik gösteriyor olsa da, söz konusu kuzu olduğu zaman biraz sosta bekletme taraftarıyım. Bugün İdilika'nın mutfağında bunlar var. Şimdiden hepinize süper bir hafta sonu dilerim. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile...

PEYNİRLİ BİBER

MALZEMELER

6 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
2 kaşık tulum peyniri rendesi
3 kaşık bayat ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Fesleğen
Dereotu
Maydanoz
Biberiye



YAPILIŞI:

Biberler ortadan ikiye kesilir, zeytinyağı ve tuz serpilerek yağlı kağıt üzerinde fırınlanır. Pişen biberler soğutulur. Diğer tüm malzemeler harmanlanıp biberlerin üzerine kaplanır. Fırının ızgara bölümünde kızarana kadar pişirilir.

ISPANAK PÜRESİ YATAĞINDA KUZU PİRZOLA

MALZEMELER

ISPANAK PÜRESİ İÇİN:

1 demet ıspanak
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

KUZU PİRZOLA İÇİN:

5-6 adet kuzu pirzola
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 tutam biberiye
Sıvı yağ
1 kahve fincanı soğan suyu

YAPILIŞI:

Ispanakları sıvı yağda soteliyoruz. Bu arada tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca sütü azar azar ekleyerek kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kaşar peyniri ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

KUZU PİRZOLA YAPILIŞI:

Sosu için bir kabın içine soğan suyu, süt, zeytinyağı ve biberiye koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kuzu pirzolaları hazırladığımız sosun içine batırıp 25 dakika bekletiyoruz. Daha sonra kuzu pirzolaları sosun içinden çıkarıp süzdürüyoruz. Üzerine tuzu, karabiberi serpiyoruz. Teflon tavaya sıvı yağ koyup kuzu pirzolaları arkalı önlü kızartıyoruz. Ispanak beğendinin üzerinde servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI

Kuzu pirzolaların kokusu hoşunuza gitmiyorsa , marinatanın içine üç diş rendelenmiş sarımsak ekleyebilirsiniz

KIVILI PRATİK TATLI

MALZEMELER

3 su bardağı süzme yoğurt
1 paket krema
3 su bardağı kivi püresi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya



YAPILIŞI:

Öncelikle yoğurt ve kremayı mikserle çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve iki çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kivi püresini yoğurtlu karışımın içine döküyoruz. Kuplara pay edip süsleyerek servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI: İsterseniz bisküviyi toz haline getirip kup ile servis ederken ara katlarına paylaştırabilirsiniz. Yoğurtlu karışımın içinde parfe etkisi veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA