Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Evdeki malzemeler ile nefis lezzetler

Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda, yazın kuruttuğumuz, iplerle mutfaklarımıza astığımız kurutulmuş sebzelerden yapılabilecek yemeklere yer verdim. Yaz sebzeleriyle yapılan yemeğin lezzeti ve kokusu başkadır. Kışın da bu sebzeleri bulmak mümkün olsa da zamanında yetişen sebzelerin yerini asla tutmaz.
Bugünlük benden bu kadar. Mutfak aşkı başka bir aşk; bu aşkı içinde hisseden hepinize selam ve sevgilerimle.

DOMATES SOSLU KURUTULMUŞ SEBZELER

MALZEMELER

1 kase kurutulmuş patlıcan
1 kase kurutulmuş domates
1 kase kurutulmuş kırmızı biber
1 adet büyük boy soğan
2 adet patates
3 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Tuz
3 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber

YAPILIŞI: Öncelikle kurutulmuş patlıcan, domates ve biberi tencerede haşlıyoruz. Yumuşadıktan sonra süzgece koyup süzülmesini bekliyoruz. Patatesleri halka halka doğrayıp kızartıyoruz. Yarım halka doğradığımız soğanları ve rendelenmiş sarımsağı yağda kavuruyoruz ve biber salçasını ekliyoruz. Salça da kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesi ekleyerek biraz pişiriyoruz. Fırın kabının en altına patatesleri diziyoruz, üzerine haşladığımız sebzeleri koyup sosu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz.

ELMALI ACI MEZE

MALZEMELER

1 adet yeşil elma
1 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç kurutulmuş Arnavut biberi



YAPILIŞI: Yeşil elmanın kabuğunu soyup rendeliyoruz. Sarımsakları da rendeliyoruz ve çok az zeytinyağı ilave edip süzme yoğurtla karıştırıyoruz. Tereyağını içine biraz zeytinyağı ilavesi ile eritiyoruz. Arnavut biberlerini parçalıyoruz. Kızgın yağın içinde çok az çeviriyoruz ve yağıyla birlikte elmalı sarımsaklı süzme yoğurdun üzerinde gezdirerek servis ediyoruz.

BİBERLİ PATATES

MALZEMELER

500 gr. kurutulmuş kırmızı biber
2 adet patates
1 bardak sıvı yağ
Sarımsaklı yoğurt



YAPILIŞI: Kurutulmuş kırmızı biberi haşlayıp çekirdeklerini ayıklıyoruz ve ikiye kesiyoruz. Patatesleri soyup dilimliyoruz ve kızartıyoruz. Haşladığımız biberleri de kızartıyoruz. Tabağa önce sarımsaklı yoğurdu yayıyoruz ve üzerini kızarttığımız biberlerle kapatıyoruz. Biberlerin de üzerine kızarmış patatesleri diziyoruz ve servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA