Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ege otları tezgahlarda yerini aldı

Sevgili okuyucular, dün Ege'de bir köy pazarına gittim. Bir baktım ki oralara bahar gelmiş. Ege otları tezgahlardaki yerlerini almış, etrafa mis gibi kokular saçılmış. Haliyle Girit göçmeni bir aileden geldiğim için çok heyecanlandım. Gözleme yapan teyzelerden bana bol otlu gözleme yapmalarını rica ettim. En sevdiğim Ege otlarını da aldım eve geldim. Bakın sizler için neler yaptım?



YUMURTALI TURP OTU KAVURMASI
MALZEMELER
500 gr. turp otu
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI: Turp otlarının sert dalları, sararmış yaprakları varsa ayıklanır. Bol suda köklerinde hiç kum kalmayana kadar birkaç defa yıkanarak süzgece alınır. Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında biraz pembeleştikten sonra ince ince kıyılmış turp otları ve tuz da eklenerek yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Yumurtalar kırılıp, tavanın kapağı kapalı olarak pişirildikten sonra üzerine karabiber serpilerek sıcak servis edilir.



YOĞURTLU
RADİKA SALATASI
MALZEMELER
1/2 Kg. radika
2-3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
ÜZERİNE;
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI: Radikalar yıkanır. Kaynayan suyun içine atılır, 5 dakika haşlanır. Altı kapatılır, içinde biraz daha bekleyebilir. Radika sapları sert bir bitkidir, bu yüzden saplarının yumuşaması için bekletilir. Sonra küçük küçük doğranır. Sarımsaklar soyulur ve dövülür. Yoğurtla karıştırılır. Biraz tuz atılır. Kesilen radikalar içine karıştırılır. Üzerine yakılan kırmızı biber, pul biber, zeytinyağı gezdirilir. İsterseniz bir kısmını sade olarak servis yapabilirsiniz. Üzerine limon ve zeytinyağı da gezdirebilirsiniz. Ama benim tercihim yoğurtlu radika salatasından yana. Sarımsakları daha bol koyabilirsiniz. Üzerine kırmızı biber yakıp servis yapabilirsiniz.



ŞEVKETİ BOSTAN SALATASI
MALZEMELER
Yarım kilo şevketi bostan
2 adet portakal
1 adet limon
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Şevketi bostanın beyaz kısımları kesilir. Kibrit şeklinde doğranır. Tencereye su koyulup 10-15 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülüp, bir kaseye alınır. Üstüne 2 adet portakalın suyu sıkılır ve yarım portakal kabuğu kibrit gibi doğranıp eklenir. Damak tadına göre zeytinyağı, 1 limonun suyu ve tuz atılır. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA