Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Karşı konulamaz kurabiye kokusu

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün mis gibi kurabiye kokusu var. Kurabiye yapımı çok kolay, ancak püf noktaları olan ustalık isteyen bir iş. Ben bugün sizleri farklı altyapıda, en pratik ve lezzetli olduğuna inandığım kurabiye tariflerini anlatıyorum. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

VANİLYALI PUDİNGLİ KURABİYE

MALZEMELER
1 paket vanilyalı puding
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 paket kabartma tozu
3 büyük çay bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI: Öncelikle kahveyi üç yemek kaşığı suda eritin. Sonra bütün malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun. 175 derecede 13 dakika pişirin. Pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım veya 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI: Kurabiyeye başlamadan önce fırınımızı açıyoruz. Un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Unu ekliyoruz. Güzel kıvamlı hamur olduğunda şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

BÖĞÜRTLEN DOLGULU KURABİYE

MALZEMELER
1 paket margarin (250 gr.)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Dondurulmuş böğürtlen
YAPILIŞI: Un hariç bütün malzemeleri kaba koyup yoğuruyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan kıvama gelene kadar un ekliyoruz. Kıvamını alınca hamurdan, cevizden biraz büyük toplar alıyoruz. Yuvarlayıp, düzleştirip elimizle ortasına bir tane buzlu böğürtlen, buzları çözülmeden koyup kapatıp yuvarlıyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında üzerleri hafif renk değiştirene kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA