Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Gümüşhane sofrasına buyurun

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Gümüşhane'ye konuk oluyoruz. Türkiye'nin hemen her şehri gibi Gümüşhane'nin de kendine has yöresel lezzetleri bulunuyor. Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Gümüşhane, kendini diğer şehirlerden ayırıyor. Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Gümüşhane, bulunduğu coğrafi şartlar itibariyle de zengin bir mutfak kültürüne sahip. Bakalım şehrin lezzetlerini beğenecek misiniz?

KATIKLI ÇORBA

MALZEMELER

1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı buğday
1 su bardağı mısır
Bir büyük kase dolusu yoğurt
Tuz
Nane
YAPILIŞI: Geceden beklettiğiniz kuru fasulye, mısır yarması ve buğdayı düdüklü tencereye alın. Piştiğine emin olduğunuz zaman altını kapatıp bekletin. Başka bir tencerede, bir kase yoğurdu ayran yapıp tuzunu katın. Sonra pişirdiğiniz bakliyatları süzüp ayranın içine ilave edin. Naneyle süsleyip servis edebilirsiniz.

ETLİ GENDİME PİLAVI

MALZEMELER
Yarım kg. kuzu kuşbaşı et
2 adet soğan
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
Biraz sıvı yağı
İsteğe göre baharat
YAPILIŞI: Yağımızı tavada ısıtıyoruz, doğradığımız soğanları ekliyoruz. Pembeleştikten sonra salçayı koyup kavuruyoruz. Sonra bir gün önceden ıslattığımız ve haşladığımız buğdayı ekliyoruz. Biraz da buğdayla kavurduğumuz pilavımıza haşlanmış nohutları ekliyoruz. 1 dakika kavurduktan sonra haşlanmış etleri ilave edip sıcak su ekliyoruz. 20 dakika pişiriyoruz.

CEVİZLİ LOKMA TATLISI

MALZEMELER
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yaklaşık 3 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
5-6 damla limon suyu
YAPILIŞI: Su ve şekeri, şerbet olana kadar kaynatın. İndirmeye yakın limon suyunu ekleyip kaynatın ve soğumaya bırakın. Bir kabın içine su, maya, şeker ve tuzu koyun, un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru mayalandırın. Dövülmüş cevizi ekleyip yoğurun ve tekrar yarım saat daha mayalandırın. Bir tencereye iki-üç parmak kadar sıvı yağ koyun ve kızdırın. Hamuru elinize alın, yumruğunuzu sıkın ve çıkan hamuru tatlı kaşığı ile alıp tavaya bırakın. Bir kevgirle devamlı karıştırarak lokmaları kızartın. Yağdan aldığınız lokma tatlılarını soğuk şerbete atın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA