Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

İçinizi ısıtan çorbalar

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, sonbaharla birlikte özlediğimiz çorbaları konuk ediyoruz... Birbirinden farklı çorba tariflerini denemenizi öneririm.

PAZI ÇORBASI

MALZEMELER
250 gr. ayıklanmış yıkanmış pazı
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

TERBİYESİ İÇİN:

5 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tepeleme un
SERVİSİ İÇİN:
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Kuru nane
YAPILIŞI: Soğanı yemeklik doğrayın. Yıkanıp ayıklanmış pazıları doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Pazıları ilave ederek 2 dakika daha kavurun. 4 su bardağı su ve 1 su bardağı et suyunu ekleyerek orta ateşte kaynatın. Terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu geniş bir kase içinde çırpın. Kaynayan çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyeye ilave edin ve çırpmaya devam edin. Ilınan terbiyeyi çorbaya ekleyin ve karıştırın. Tuzunu eklediğiniz çorbayı bir taşım daha kaynatın. İsteğe göre yağda nohut, kırmızı biber, kuru nane ve zeytinyağı kızdırıp çorbanın üstüne dökerek servis yapın.

KURU FASULYELİ ÇORBA

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
Tuz
YAPILIŞI: Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Tencereye alıp, suyu ve kuru fasulyeleri ilave edin. Tuzu serpip, iyice karıştırın. Kısık ateşte, koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Tereyağını tavada eritip, kırmızı toz biberi ilave edin. Çorbayı kaselere paylaştırıp, üzerine biberli yağı gezdirin ve nane serpip servis yapın.

YEŞİL MERCİMEKLİ ÇORBA

MALZEMELER
2 kase yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay bardağı makarna
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
1 orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 bardak su
Tuz
Tavuk veya et bulyon
YAPILIŞI: Öncelikle küçük bir kapta mercimekler haşlanır. Tencereye yoğurt, un, makarna ve haşlanan mercimek eklenip orta ateşte sürekli karıştırılır. Tuz ve bulyon da eklenip karıştırılmaya devam edilir. Karışım kaynayınca karıştırmaya gerek yoktur. 2 bardak su ekleyip tekrar kaynatılır. Bu sırada bir tavada yemeklik doğranmış soğan kavrulur ve kırmızı biber, kekik, salça eklenip kavurmaya devam edilir. Daha sonra bu karışım kaynayan çorbaya eklenip bir taşım kaynatılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA