Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Sahneler bizim er geç döneriz ama önce sağlık

1961’den beri her yıl 27 Mart’ta gerçekleşen Dünya Tiyatro Günü kutlamaları bu sene koronavirüs sebebiyle buruk geçti. Oyunlar iptal oldu, sahneler boş kaldı. Tiyatrocular salgın sebebiyle evlerinde… Kimisi tez, kimisi roman yazıyor, kimisi de ders çalışıyor. Hepsinin ortak söylemi ise şöyle: “Sahneler zaten bizim, er geç döneriz ama önce sağlık…”

'25 YILDIR İLK KEZ PERDEMİZİ AÇAMADIK'
ATV dizisi 'Bir Zamanlar Çukurova'da rol alan Kerem Alışık "Bizim için tiyatro ile aşkın tarifi aynı" diyerek şunları söyledi: ''Çolpan İlhan Sadri Alışık Tiyatrosu 25 yıldır ilk defa Dünya Tiyatro Günü'nde perdelerini açamadı. Bu zorlu sürecin sonunda yeniden izleyicimizle buluşacağımıza, alkışlarımıza kavuşacağımıza inanıyoruz".

'TEMİZLİK DELİSİ OLDUM'
ATV'DE yayınlanan 'Kuruluş Osman' dizisinde de rol alan Didem Balçın, setlerden arta kalan zamanı evinde geçiriyor. Balçın, "Temizlik delisi oldum. Yemek ve spor yapıyorum. Bir an önce sahneye çıkıp seyirciyle buluşmak için can atıyorum" dedi.

'OĞLUMUN KARANTİNADAN ÇIKMASINI BEKLİYORUM'
KAPALI gişe yoluna devam eden 'Süt Kardeşler'in 30 oyununu iptal etmek zorunda kalan Behzat Uygur, 12 gün önce Amerika'dan gelen büyük oğlu Behzat'ın karantinadan çıkmasını bekliyor. "Evde sıkıldım diyenleri anlamıyorum" diyen Uygur, en büyük sıkıntılarının anneleri Necla Uygur'u görememek olduğunu söyledi.

UZAKTAN EĞİTİM ALIYOR KISA FİLM ÇEKECEK
SALGIN sebebiyle yetkililerin 'Evde kal' çağrısına uyan Fadik Sevin Atasoy, kriz günlerini fırsata çevirenlerden. Çekeceği kısa filmin hazırlıklarını tamamlayan Atasoy, bir yandan online olarak kurgu, post prodüksiyon dersleri, diğer yandan da pazarlama ve reklamcılık eğitimi aldığını söyledi. "Perde her zaman açılır, önemli olan sağlık" diyen Atasoy, önceki gece 'Fadik ve Kırmızı Bavul' adlı kitabını takipçilerine okudu.

'HEP MUTFAKTAYIM ALIŞVERIŞI ÖZLEDİM'
68 yaşındaki Erhan Yazıcıoğlu'nu aradığımda mutfaktaydı. "Patates soyuyorum" diyen Yazıcıoğlu, vaktinin çoğunu mutfakta geçirdiğini söyledi. Usta tiyatrocu "En çok alışveriş yapmayı özledim. Sahneler bizim, er geç açılır. Önemli olan bu süreci en az kayıpla atlatmak. Devletimiz, Sağlık Bakanlığı bu krizi çok iyi yönetiyor. Şapka çıkarıyorum. Güzel günler yakın" dedi.

ÖNCEKİ TURNELERDEN VİDEOLAR PAYLAŞIYOR
EŞI Ceyda Düvenci'yle birlikte oynadığı 'Hanımefendi' adlı oyunla turneler yapan Bülent Şakrak, Youtube kanalında çıktığı turnelerden çektiği videoları paylaşıyor. Şakrak son olarak Cenevre turnesinde gezdikleri Chaplin müzesini takipçileriyle buluşturdu.

'BU GÜNLER GEÇECEK SABREDİYORUZ'
43 YILLIK tiyatrocu Cem Davran sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Dünya Tiyatro Günü'nü kutladı. Davran, "Son oyunumu doğum günümde 3 Mart'ta oynamıştım. Şimdi tekrar sahneye çıkacağım gün için sabrediyorum. İnşallah o gün gelecek ve birlikte sonsuzluğun sesi olacağız" dedi.

'KENDİMİ SIK SIK DEZENFEKTE EDİYORUM'
20 GÜN öncesine kadar dört oyunla seyirci karşısına çıkan oyuncu Erkan Can, 61 yaşında ama o da risk grubunda. Çünkü hem stendi, hem nefes darlığı, hem de kronik astımı var… "Önce kendi sağlığım, sonra toplum sağlığı" diyen Can, bu süreci evinde kitap okuyup müzik dinleyerek geçirdiğini söyledi. Can, "Bizim site müsait. Hava almak için dışarı çıkıp yürüyüş yapıyorum. Eve de kendimi iyice dezenfekte edip öyle giriyorum. Kimseyle görüşmüyorum" diye konuştu.

TEZ YAZIP ÖDEV YAPIYORLAR 'UYANDIĞIMDA
Sesim Yoktu' oyunuyla adından bahsettiren Dilşad Çelebi, bu süreçte üzerinde çalıştığı çocuk kitabına ve doktora tezine yoğunlaştı. Çiğdem Batur da Medya İletişim Çalışmaları üzerine tez yazıyor. Batur, "Herkes sağlıklı olsun, biz bir süre daha oyun sahnelemesek de olur" dedi.

'HANIMLA DOMİNO OYNUYORUM'
74 yaşındaki Zihni Göktay da evine kapananlardan. Göktay, "Dergi ve kitap okuyarak vakit geçiriyorum. Hanımla domino oynuyoruz. 6 aylık torunumla görüntülü görüşme yapıp hasret gideriyoruz" dedi.

'ZEYTİN AĞAÇLARIMLA İLGİLENİYORUM'
73 yaşındaki Ali Poyrazoğlu, vaktini Bodrum'daki evinde geçiriyor. "Zeytin ağaçlarıyla ilgileniyorum. Büyük bir bahçem var, yürüyüş yapıyorum. Bir yandan kitap yazıyorum. Anılarımı kaleme alıyorum" diyen Poyrazoğlu, sevenlerini de uyardı: "Herkesin bir süre daha dışarı çıkmaması lazım. Şımarıklığa gerek yok."

TELEFON SOHBETLERİNİ PAYLAŞIYOR
İKI oyunda rol alan Tuğrul Tülek arkadaşlarıyla yaptığı telefon görüşmelerini takipçileriyle paylaşıyor. Tülek, geçtiğimiz günlerde Didem Balçın, Kalben ve Demet Evgar'la yaptığı telefon sohbetlerini paylaştı.

ROMANIN SON DÜZELTMELERİNİ YAPIYOR
YAZAR-yönetmen Özen Yula romanının son düzeltmelerini yapıyor. Yula, 11 Eylül'ü 12 Eylül'e bağlayan darbe gecesini anlattığı yeni oyunu 'Sonbahara Son Güller'in yeni sezonda İstanbul Devlet Tiyatrosu kapsamında sahneleneceğini söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA