Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Orkestralara meydan okuyor

Türkiye'nin sayılı özel sanat kurumlarından Tekfen Filarmoni, Covid-19 pandemisi nedeniyle evden dışarı çıkmadığımız bugünlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100'üncü yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklara unutamayacakları bir an yaşatmak için çok özel bir challenge başlatıyor.



Tekfen Filarmoni, sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıyla tüm orkestralara meydan okuyor ve "Evimizde de olsak, gelin siz de çocuk şarkılarını, marşlarını çalın, #23Nisan-Challenge hashtag'i ile paylaşın, 23 Nisan'da Türkiye'nin dört bir yanındaki çocuklara armağan edelim, bayramı coşkuyla kutlayalım" Tekfen Filarmoni'nin çocuklara özel sürprizi 23 Nisan Perşembe günü orkestranın sosyal medya hesapları ve YouTube kanalında yayınlanacak.

23 NİSAN COŞKUSUNU EVLERE TAŞIYOR

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100'üncü yılında, müzenin dijital sergilerinden esinlenen yeni bir etkinlik programı hazırladı. Farklı yaş gruplarından çocuklara seslenen bu program, sanatı farklı yönleriyle, eğlenceli oyunlar eşliğinde deneyimlemeye, hayal kurmaya, düşünmeye ve hareket etmeye davet ediyor. Etkinliklerin detayları 23 Nisan'da Pera Müzesi web sitesinde sunulacak. Pera Müzesi'nin dijital sergilerinden hareketle oluşturulan programda canavarları yenen ressamlar, sihirli ilginç meyveler, hayali bir müzede canlanan heykeller, fincan ve kupalardan yayılan neşeli ritimler, hip-hop eşliğinde çılgın danslar, çocukların 23 Nisan'ı evde, ebeveynleri ile etkileşim içinde, neşeyle kutlamalarını amaçlıyor.

SARAH MCKENZİE TAKİPÇİLERİ İÇİN MİNİ KONSER VERDİ

Geçtiğimiz sezon İş Sanat Sahnesi'ne konuk olan Avustralyalı caz sanatçısı Sarah McKenzie bu kez evinden piyanosuyla İş Sanat takipçilerine mini konser verdi. Ünlü sanatçı 'Merhaba Türkiye, Merhaba İstanbul' diyerek Türkçe başladığı ve 'Güle Güle' diyerek Türkçe sonlandırdığı mesajında şunları söyledi: "Kısa bir süre önce İş Sanat konser salonunda sizler için verdiğim keyifli konser hala hafızamda. Şu an orada olamıyorum ama sizler için 'Boogie Boogie for Jules' isimli şarkıyı çalmak istiyorum. Tekrar görüşünceye dek sizlere bol cesaret ve umut diliyorum."



KÖPRÜDE BULUŞMALAR'IN YILDÖNÜMÜNDE İLKLER GERÇEKLEŞTİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar, Covid-19 salgınının pandemi ilan edilmesinin ardından 14-17 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi platformlarda gerçekleştirildi. Online törende ödüllerin sahiplerini bulduğu Köprüde Buluşmalar'a 17 uzun metraj kurmaca ve 2 belgesel film projesi ile post-prodüksiyon aşamasında olan 7 uzun metraj kurmaca ve bir belgesel film katıldı.



CONTEMPORARY İSTANBUL'UN 15'İNCİ YILI COŞKUYLA KUTLANACAK

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, Contemporary Istanbul'un 15'inci yılı için hazırlıklara özenle devam ettiklerini açıkladı. Güreli, "Covid 19'a teslim olmuyoruz. Sanatın iyileştirici etkisini yanımıza alarak bu sıkıntıları aşacak ve Eylül'de hep birlikte CI'ın 15'inci yılını kutlayacağız. İyilikle, sağlıkla ve sanatla kalmanızı diliyoruz" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA