Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

İşgal zamanı İstanbul’da geçen dokunaklı bir hikaye

Pandemi sebebiyle tiyatrolara gidemiyoruz ancak izleyemediğimiz oyunlara online erişebiliyoruz. Türkiye'nin ilk dijital tiyatro platformu sloganıyla yola çıkan tiyatrolartv yeni oyunlar yükleyerek seyircinin tiyatro özlemini gidermeye devam ediyor. 'He-Go', 'Zabel', 'Trom' gibi oyunları 20 lira karşılığında izleme imkanı sunan platforma son olarak 'Nihayet Makamı' da dâhil oldu. Bu işe en çok sevinenlerden biri de benim. Çünkü herkesin övgüyle bahsettiği ödüllü oyunu izleyememiştim, bu fırsatı kaçırmak olmazdı.



İşgal altındaki İstanbul'da geçen oyun çok etkileyici. Burçak Çöllü'nün yazdığı, yönettiği ve müzikleriyle Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yılın En Başarılı Sahne Müziği'nin sahibi olduğu Altıdan Sonra Tiyatro yapımı oyunda Ayşegül Uraz, Dolunay Pircioğlu, Ayşegül Aykaç, Gülhan Kadim ve Burçak Çöllü rol alıyor. Oyunda tanburuyla şarkılar icra eden Çöllü, dokunaklı bir oyun yaratmış. Bir zamanların şöhretli şairesi 'Şehvar Hanım' ile onu ziyarete gelen eski hizmetçisi 'Sabriye'nin anlattıkları; İstanbul'un perişanlıktan, savaştan, hastalıktan kırıldığı günlerde şiirden vazgeçmemiş bu iki kadının hikayesi kah güldürüyor, kah duygulandırıyor izleyiciyi... Şehvar Hanım'ı Gülhan Kadim, Sabriye'yi Ayşegül Uraz canlandırıyor. İkisi de çok başarılı. Rollerini öyle güzel oynuyorlar ki, soluksuz izliyorsunuz. Yiğit Sertdemir'e ait dekor tasarımı ile Sinem Öcalır imzalı kostüm tasarımı da dönemin ruhunu gayet iyi yansıtıyor. Evlere kapandığımız günlerde ilaç gibi gelecek bir 90 dakika. İzleyin pişman olmayacaksınız.

ONLİNE TİYATRO FESTİVALİ



Perdelerin kapalı olduğu günlerde tiyatro dünyasından sürekli yeni bir etkinlik haberi geliyor. Onlardan biri de Migros Tiyatro Festivali. Migros, 25 Ocak-14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalle ailece tiyatro izlemenin keyfini evlere getiriyor. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik toplam 40 oyunun sahneleneceği Tiyatro Festivali, MigrosTV üzerinden izlenebiliyor. Festivalde çocuk oyunları 25 Ocak-9 Şubat, yetişkin oyunları ise 30 Ocak-14 Mart tarihleri arasında MigrosTV ekranlarına geliyor. Arasında 'Oz Büyücüsü', 'Bremen Mızıkacıları', 'Bal Arıları' ve 'Hınzır Ayı' gibi oyunların yer aldığı 10 çocuk oyunu var. Yetişkinler için de program oldukça geniş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA