Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yalancı su böreği

6 KİŞİLİK
Makarnayı haşlayıp beyaz peynir, yumuşak tereyağı, kıyılmış maydanoz ve dereotuyla karıştırın. Üç yumurtayı çırpıp sıvı yağ ve sütle karıştırın. Yufkanın birini yağlanmış tepsiye yayın, üzerine yağlı karışımdan sürün. Makarnanın yarısını yayın, kenardan sarkan yufkayla üzerini örtün. Bir kat daha yufka serin, yağlı karışımı döküp kalan makarnayı yayın. Üzerini yufkayla kapatıp çırpılmış yumurta sürün, 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
3 adet yufka
1 paket fiyonk makarna
4 adet yumurta
125 gr. tereyağı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 kg. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu

6 KİŞİLİK
Cevizli incir tatlısı
İncirleri, tam ayırmadan ortadan ikiye bölün, üzerine şeker ve cevizi ekleyip beş dakika pişirin. Soğuyunca aralarına ceviz ve bal koyun. Fıstık ve bal karışımıyla üzerini süsleyin.

MALZEMELER
6 adet kuru incir
150 gr. ceviz
100 gr. fıstık
3 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı şeker

4 KİŞİLİK
Köfteli çorba
Patatesleri haşlayıp ezin.
Pırasaları ince kıyıp tereyağında soteleyin. Üzerine et suyu, süt, püre patates, tuz ve karabiber ekleyip yarım saat pişirin. Kıyma, yumurta ve galeta ununu yoğurun, minik köfteler yapıp az yağda kızartın. Çorbanın içine koyarak servis yapın.

MALZEMELER
4 adet pırasa
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Köftesi için:
200 gr. kıyma
1 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA