Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Hip kitlesi ve samimi mekanlarıyla Arnavutköy kabuk değiştiriyor

Arnavutköy, hızla Karaköy-Bebek mekanları ile rekabet edecek duruma geldi. Hele ki semtin sokaklarını keşfetmek, esnafın neşeli atışmalarına şahit olmak çok keyifli. Arnavutköy'de son dönemde farklı konseptlerde birçok mekan açıldı; bize de keşfedip fotoğraflamak ve paylaşmak düştü. Semte yeni bir soluk getiren mekanlar sayesinde; bugüne kadar oralara yolu düşmeyen gezginlerin bile 'Bir uğrayalım' dediği bir yere dönüştü Arnavutköy. Şimdiye kadar sıra sıra dizilmiş balıkçıları ile kafamıza kazınan semtin en popüleri ve en yenisi Hudson... Bu mekanın etrafında bulunan Any, Luzia, Alexandra, Antica Locanda ve Kavanoz gibi farklı ve sıra dışı konseptteki mekanlar da kendi kitlesini oluşturmuş durumda. Hepsi her akşam tıka basa doluyor. Kimisinde mahalle barı samimiyetini yakalıyorsunuz, kimisinde Fransız brasserie'si havasında takılıyorsunuz. Peki hangi mekana neden gidelim? İşte cevapları:
Any; 'corner pub' konseptiyle mahallenin ilk sıra dışı mekanlarından... Etrafındaki diğer mekanların açılmasına da ön ayak olan Any'nin barından dışarı taşan kalabalık, semte büyük hareketlilik getirdi.
spor sonrası durağı
Luzia'nın kokteyl barı ve kahveci olmasına bakmayın. Mevsime göre değişen mönüsü ve sabahları sunulan kruvasanlı panini'li kahvaltısıyla, bu aralar spor sonrası soluklanmak isteyenlerin gözdesi olan, samimi bir mekan.
Alexandra, başta bir kokteyl barı gibi görünse de her ay ağırladığı ünlü şeflerle, gurme lezzet deneyimi sunan bir mekan. Burada cemiyet hayatının ünlü simalarını da bol bol görebilirsiniz.
Antica Locanda, tipik bir İtalyan restoranı konseptinde olsa da, İstanbul'daki diğer İtalyanlar'ın mönüsünde olmayan lezzetleri de bulabileceğiniz bir mekan. Şef Giancarlo'nun Toskana'dan İstanbul'a taşıdığı lezzetleri tatmak için en ideal zaman öğle saatleri.
Kavanoz, eskimeyen eskiler mottosu ile sizi kucaklıyor. Mekanın bahçesinde huzur bulabilir, benim gibi bilgisayarınızı kapıp sakin bir ortamda çalışırken taze kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Tatlı ve tuzlu atıştırmalıklarla da kendinize akşamüstü keyfi yaşatabilirsiniz.
Hudson'da, kendinizi New York'taki bir Fransız brasserie'sindeymiş gibi hissedeceksiniz. Üç katlı mekanda iyi yemek ve iyi müzik ikilisini bir arada bulabilirsiniz. DJ Murat Tokuz ve DJ Mono'lu gecelerde dans edebilirsiniz. Hudson; ağırladığı popüler kitleyle, şüphesiz semtin en havalı ve en hip mekanı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA