Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yediklerini görünce kendinden soğumak

Öncelikle kabul edelim; yemeksepeti.com, bugüne kadar gördüğüm en yaratıcı ve dahice fikirlere sahip olan web sitesi. Bu online yemek sipariş sitesinin son yeniliği; fakatiyiyedik uygulaması. Bu uygulama bugüne kadar yediğiniz içtiğiniz ne varsa çetelesini tutuyor. Kendi yemeksepeti. com hikayenize göz atabileceğiniz bir analiz sunuyor. Favori restoranınız, en çok sipariş verdiğiniz gün, toplam kaç litre içecek tükettiniz, yediklerinizle kaç metrelik bir kule yapılabilirdi; hepsi karşınıza geliyor. Hepimiz 'suşi yiyen insan' cool'luğunda davransak da; evde tek başımıza yemek siparişi verirken çiğköfte ve lahmacun gerçeğine yakalanıyoruz! Etrafımdakilerin de yemek seçimleri buna benzer. Benim en çok yemek sipariş ettiğim ay ise Ocak-Şubat, yani kış ortasıymış. Yemek siparişleriyle ilgili bazı ilginç rakamlar da şöyle:
2015 yılında derbi maçlarının olduğu gün 1.319.640 dilim pizza, 155.377 patates kızartması sipariş edilmiş. Kabul edin; hamura, kızartmaya aşığız.
Sitenin toplam kullanıcı sayısı 4.219.249; vay be! Site üzerinden 5.812.957 kişi döner siparişi vermiş. Et oburlar sizi! Yine Türklüğümüzü göstermişiz.
Çarşamba gecesi 00.00 ile 05.00 saatleri arasında 6.408 kişi sipariş vermiş. Buradan da anlaşıldığı üzere; gece yemek yemeyi bir tek ben sevmiyorum; benim gibi binlerce kişi var. Sanırım bu rakam, hafta sonları ikiye katlanıyordur.
Site üzerinden sipariş alan 1.187 restoranın adında anne, baba, hala, amca, dayı, emmi, oğul gibi akraba adları geçiyormuş; babanın dürümcüsü, annenin ev yemekleri gibi... İşin içine aile samimiyeti girince; ev yemeğine, aileye özlem duyunca, kuşkusuz ilk tercih böyle restoranlar oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA