Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Restoranda yemeğinizi bir robot hazırlarsa...

Bir bakmışız, bugün insan gücüyle yapılan işler, gün gelmiş robotlara devredilmiş. Çok uzak değil; 2022'de robotların varlığını hissetmeye başlayacağız.
Hayatımızın büyük bir alanını kaplayacaklar.
2040'ta ise; insanlığın robotlarla birlikte yaşadığı döneme geçiş yapacağız. Bunu ben değil, tüm dünya söylüyor. Bugünlerde teknoloji siteleri ve bloglar, bu evrimi tartışıyor. Robot faktörü, farklı alanlarının doğmasına neden olurken, insan gücünün kullanıldığı mevcut sektörlerin evrim geçirmesine sebep olacak.
Peki bu durumdan en çok hangi alanlar etkilenecek? Tabii ki de hizmet sektörü; ulaşım, yeme-içme ve benzeri alanlar... Düşünsenize; restoranlarda yemeğinizi robotlar hazırlayacak ve servis edecek. Otomobiliniz, robot otomasyonu sayesinde şoförsüz hareket edecek. Bir bakmışız; şefler, garsonlar ve şoförler hayatımızdan çıkıp gitmiş. Artık yemeğiniz geç servis edilmeyecek ve tadı her seferinde aynı olacak. Şoförsüz araçlarla, insan işi trafik sorunu ve kazalar sona erecek.
Hizmet sektöründe faaliyet gösteren biri olarak, o dönemi yakalar mıyım meçhul ama geleceğin, hayatı kolaylaştıracağı aşikar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA