Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Hiç fark etmeseniz de bir mekanın kara listesinde olabilirsiniz!

Geçtiğimiz günlerde okudum; Robert De Niro, ortağı olduğu ünlü Uzakdoğu restoranı Nobu'ya, Donald Trump'ı almamaya karar vermiş. Vay be, iddialı bir çıkış doğrusu! ABD Başkanı'nı kara listeye alan De Niro, bu anti- Trump'çı hareketiyle şu sıralar çok konuşuluyor. Bunun üzerine düşündüm; bizim topraklarda kara listeye alınan isimler var mı? Sorup soruşturdum, işletmeci arkadaşlarıma danıştım, "Hangi durumlarda bir müşteriyi kara listeye alırsınız?" dedim. İlk olarak vurguladıkları şey; işletme politikalarında bir müşteriyi sevip sevmeme gibi bir durumun olamayacağıydı. "Müşteriye böyle bir ayrım yapamayız ancak mekana borç bırakan ve borcu kabaranları, taşkınlık çıkarıp kavga edenleri, personele aşağılayıcı ve kötü davrananları geçici olarak kara listeye alabiliyoruz" dediler. Tabii bu durum, kara listedeki kişilerin yüzüne söylenmiyormuş. Bu kişiler mekanı aradıklarında, binbir türlü bahaneyle rezervasyonları alınmıyormuş. Zaten müşteri de bir süre sonra istenmediğini anlıyormuş.

İstikamet Maldivler'deki Türk oteli
Siz bu satırları okurken, ben yaklaşık 10 saatlik uçuş sonrası Maldivler'e varmış olacağım. Jolly Tour ile gittiğim Maldivler'de Ayada Maldives isimli Türk otelinde kalacağım. Ufak bir araştırma yaptım; otelle ilgili yorumlar çok iyi. Özellikle otelin Türk çalışanlarının olması bana kolaylık sağlayacak. Tek başıma Maldivler'e gitmem de çok ilginç olacak. Bakalım beni neler bekliyor... Kafamı sıfırlayacağıma, bol bol okuyup çokça düşünme fırsatı bulacağıma eminim.

Kraliyet romantizmi film oldu
Geçtiğimiz hafta en çok Prens Harry ile Meghan Markle'ı konuştuk. Düğünlerini, giyim kuşamlarını, birbirlerine bakışlarını, aşk dolu sözlerini, Kraliçe'nin memnuniyetsiz tavırlarını... Modern zamanın peri masalı olarak anılan bu aşk, film oldu. Evet, İngilizler, Kraliyet aşkını hemen ticari bir projeye dönüştürdü. Üstelik film, düğünle neredeyse eş zamanlı olarak yayınlandı. Apple TV'de Kraliyet aşıkları Harry ile Meghan'ın hayat hikayesini izleyebilirsiniz. Çiftin çocukluk döneminden bugünlerine kadar her detay işlenip 99 dakika içine sığdırılmış. Akıcı, tansiyonu yüksek bir filmdi; ben de pür dikkat izledim. Oyuncular Meghan ile Prens'e bire bir benziyor. 'Harry & Meghan: Royal Romance' isimli filmi mutlaka izleyin. Peki bu filmin devamı gelir mi? Bence bal gibi de gelir. Harry ile Meghan'ın sıra dışı evliliğinde daha birçok sansasyon yaşanacak, eltiler düellosu da işin tuzu biberi olacak. Yapımcılar, bu evliliği yakından izlemeye devam etsin.

Üç günlük parti maratonu
Bu yaz Thassos'un adını çok sık duyacağız. Adada, 14-17 Haziran tarihleri arasında Island Grove isimli bir festival düzenlenecek. İstanbul'un tüm trend avcısı, eğlence meraklıları ve elektronik müzik aşıkları orada olacak. "Yeni bir buluşma ritüeli olacak" diyor organizasyonu yapanlar... Gün ortasından gecenin ilerleyen saatlerine kadar hiç durmayan, dünyaca ünlü DJ'lerin (Stavroz, David Mayer, Cüneyt Öztürk ve birçokları...) art arda performans sergileyeceği bu üç günü, sosyal medyada da bol bol göreceğiz. İstanbul'dan karayolu ile ulaşılabilen Thassos'a gidecek ünlülerimizi Instagram'da takipte kalın.

'40'ına kadar gez toz, sonra anne ol' kafası
Bu aralar çok sık duyuyorum. 40'larına kadar anne olmayı aklından geçirmeyen kadınlar, olgunluk dönemlerinde çocuk sahibi olmayı düşünüyor. Çoğunun dilinde aynı sözler: 'Bu yaşa kadar her şeyi yaşadım, kariyer yaptım, hayata doydum. Dünyaya getireceğim çocuğa iyi bir hayat sunabilecek yaşta ve kıvamdayım.' Eskiden bu yaşta doğuran annelere geç kalmış gözüyle bakılırdı ama şimdiki anneler, 40'ına kadar gezip tozmayı sonra da dünyaya bir çocuk getirmeyi hedefliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA