Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Michelin yıldızlı şefler İstanbul’da

Yaz geliyor, yaz. Heyecanlı mısınız? Mekanlar yazlık düzene hızla geçiş yapıyor; hem yemek, hem de kokteyl menüleri yazlık trendlere uygun hale getiriliyor. Bir de dünyaca ünlü şefleri, mutfağın yükselen yıldızlarını ağırlıyorlar. Hatta Türk şeflerle, Michelin yıldızlı şefler aynı mutfağı paylaşıyor.

MUTFAĞIMIZ TANINIYOR
Önümüzdeki hafta Bebek Lucca mutfağında, Lyon'un öncü mekanlarından Sapna'nın Michelin yıldızlı şefleri Arnaud Laverdin ve Remy Havez olacak. Bugün de Kuruçeşme Toi'de yine Michelinli bir şef var: Diego Guerrero. Guerrero, mekanın yaratıcısı şef İsmet Saz ile beraber mutfağa girecek. Her iki mekanın da yemeklerini merak ediyorum.
Bu ünlü şeflerin ülke topraklarımıza gelmesi gastronomi dünyası için oldukça önemli çünkü önce yerel lezzetlerimizi keşfediyorlar, ardından kendi mekanlarında, restoranlarında Türk usulü yemekler hazırlayıp müşterilerine sunuyorlar. Böylece Türk mutfağı, her geçen gün dünyada daha da önem kazanıyor. Bunu aslında müzikte de görüyoruz. Dünyaca ünlü DJ'ler, ülke topraklarımızdan çıkan müziği artık dünya festivallerinde elektronik altyapılarla harmanlıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA