Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Demet Akalın tek taşıyla, Mariah Carey sesiyle kapak açtı

Yeni bir trend deyin ya da akım... Bottle Cap Challenge'ten bahsediyorum, tekmeyle şişe kapağı açma akımı... Instagram eğlencesi ya da garipliği de diyebiliriz buna. Bu akımda gelinen son nokta, Demet Akalın'ın tek taşı ile yaptığı. En yaratıcısı ise bence yabancı ligdeki ünlülerden Mariah Carey'e ait. Carey'nin sesiyle kapak açtığı, 'Yok artık, oktavına sağlık' dedirten meydan okuması çok iyiydi. Ben henüz kendini Bottle Cap Challenge'a kaptıranlardan değilim ama olmayacağım anlamına da gelmiyor. Neyi 'Yapmam' dersem kendimi o işin içinde buluyorum çünkü. Trendlere kayıtsız kalmadan kendi prensiplerinden ve duruşundan vazgeçmeden yapanına saygım sonsuz; Mariah Carey gibi. Yoksa ünlü sanatçının uçan tekmeyle kapak açtığını düşünebiliyor musunuz? İşte ona güler geçerdik.


Erkeklerin kimono merakı
Erkekler de artık kadınlar kadar önemsiyor tatil bavullarına koyacakları kıyafetleri, aksesuvarları. Şu anki vazgeçilmezleri ise kimono. Instagram'da sık sık ünlü gezgin erkeklerin tatil paylaşımlarını, stillerini inceliyorum. Etnik ve bohem giyim yine revaçta, bu akım bitmemiş. Ama asıl olmazsa olmaz, dediğim gibi kimonolar. Mikonos'ta birçok mağazada satılıyor. Ancak siz akıllı olun, bu işi İstanbul'da çözün. Asya'dan buralara doğru esen rüzgara ben de kapılacağım, siparişlerimi tasarımcı Ayşegül Boz'a verdim. O da bu trendin farkında olduğundan hem kadınların, hem de erkeklerin giyebileceği modelleri mağazasında sergilemeye başlıyormuş.

İstanbul'da neler oluyor?
İstanbul hafta içi çok kalabalık... Mekanlar dolu, özellikle beyaz yakalılar sadece hafta sonu kaçamağı yapıyorlar; 'İki gece yeter' kafası var hepsinde. Şehirde kalanların en büyük sıkıntısı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün onarımda olmasından dolayı oluşan trafik ve kışı aratmayan trafikte otomobilin içinde geçirilen saatler. Aşırı sıcaklar ise trafikte sürücüleri kontrolden çıkarıyor. Bu hafta art arda tekme tokat kavgaya girişen, polislerin bile zor durdurup engel olduğu sürücü olaylarına şahit oldum. Aman aman! Bu arada şehirde kalanlara hafta sonu tavsiyem; Akatlar'daki Meat'ng Steakhouse. Spor sonrası gidebileceğiniz, protein bombardımanı yaşayabileceğiniz yeni nesil bir et restoranı. Gidince Şef Nihat Güzeldere'ye benden selam söyleyin, "Mert diyetteymiş, onun menüsünden istiyoruz" diyerek benim menümden sipariş verin. Mekanın en özel lezzeti kuzu kol asado; benden söylemesi.

Sanatsal hazırlıklar...
Güncel sanatın popüler ismi Emre Yusufi ile Zorlu Center'da karşılaştık. Eylül'de düzenlenecek olan Contemporary İstanbul için hazırlanıyormuş. Meşhur heykellerinin hikayesi bu sefer insanlığın doğuşu ve varoluşu üzerineymiş. Ayrıca Akaretler'deki Art Week hazırlıkları da devam ediyormuş. Contemporary'den daha iddialı çıkış yapabilirlermiş. Yaz sonunda yine sanatı konuşacağımız bir İstanbul bizi bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA