Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Canlı yayın patlaması yaşanıyor!

Televizyonların içeriği ,bu dönemde habercilikten öteye geçmiyor. Ne Survivor, ne de sabah kuşağı magazin programları; günün kazananı tabii ki haber kanalları. An be an korona gündemini takip ediyoruz. Herkeste aynı sorunsal: "Ne zaman düzlüğe çıkarız?" Peki elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlardaki yeni alışkanlığımız ne? Tabii ki Instagram canlı yayınlarındayız. En son kendimi Esra Ceyhan'ın Instagram yayınında buldum. Oradan Doğuş Çabakçor'un mutfağına kurduğu DJ kabininde yaptığı müzikle evde dans ettim. Oradan Arda Türkmen'in sosyal medya hesabında verdiği yemek tarifinin notlarını aldım. Genelde ikili sohbetler rağbet görüyor, onların talk show tadındaki yayınları en çok merak edilen.


KORONA AYRILIKLARI YAŞANIR MI?
Bence yaşanır! İlişkiler sekteye uğrar. Bakın Çin'deki karantinadan sonra evlilikler bitme noktasına gelmiş. Sokağa çıkan çiftler soluğu avukatlarında almışlar ve boşanmak istemişler. Bekar bir birey olarak bu duruma sevinsem mi, üzülsem mi? Peki biz de durum ne? Sosyal hayatın popüler bir çifti bir haftadır aynı evin içinde birbirini çekemeyecek kadar tahammülsüz bir noktaya gelmiş ve şu an yollarını ayırmış durumdalar. Peki ya evli çiftler? Onları bu dönemi atlatınca göreceğiz. Durum raporunu avukat tanıdıklarımızdan alırız elbet.


KİRALARI DA ERTELEYEBİLİR MİYİZ?
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu süreçte yaptıkları ve yapacaklarını dinlerken aslında diğer Avrupa ülkelerine oranla hızlı olduğumuzu fark ettim, bravo bize. Bu hızla hareket ederken sağladığı ekonomik paketler de birçok sektörü rahatlatacak cinsten. Burada bir diğer iş de yüksek kira geliri olan mülk sahiplerine düşüyor. Örneğin bir moda markası, Nişantaşı'ndaki showroom'una oldukça yüksek kira ödüyor. Binanın sahibi kiracılarına 'Zor durumdaysanız bu önümüzdeki ayların ödemesi ile ilgili masaya oturalım' deyip kiracısının şartlarına uygun bir model üzerinde anlaşıyor. Hepimiz birbirimize gereken öz veriyi ve hassasiyeti göstermeliyiz.


SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN KIYMETİNİ BU ŞEKİLDE ANLAMAMALIYDIK
Yılda kaç kez hastaneye gidiyoruz? Kaç kez check up işlemlerimiz için doktorların kapısını çalıyoruz? Bir veya iki kez. Hatta kimi tanıdıklarım doktora bile gitmiyor korkusundan. Ama gelin görün ki bugün sağlık çalışanlarının kıymetini anladığımız bir dönemdeyiz. Ben de gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarını her akşam 21.00'de evimin balkonundan alkışlıyor, onların sosyal medyada paylaşıp seslerini duyurmak istedikleri fotoğraflarını paylaşıyor, var oluşlarının bizim için olan öneminin altını çizip takipçilerime gösteriyorum. Bundan sonraki süreçte tüm sağlık çalışanlarının imkanlarının daha da iyileşmesi ve bu biyolojik savaştan hızla çıkmamız ümidiyle.


KUAFÖR VE BERBERLER EVE GELİYOR
'Ben asla eve sokmam' diyebilirsiniz ancak bakımını aksatmak istemeyen sosyetiklerimiz maskeli, dezenfektanlı kuaförlerini eve çağırıyor. Malum birçok salon kapandı, o yüzden evlere servis dönemi başladı. Bir benzer durum da spor eğitmenlerinde geçerli. Birçok kişi spor salonlarının kapanmasıyla sahil hattına ya da evinin bahçesine, sitesinin spor parkuruna eğitmenlerini çağırıyor. Açık havada spor yapmak makul, çünkü online spor eğitmenleri ile çalışmak sakatlıklara sebep olabilir. En çok paylaşım yapılan yer de Belgrad Ormanı. Birçok tanınmış simanın orman içinde yürüyüş yaptığını görüyorum. Unutmadan, sosyal mesafe en önemli husus.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA