Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Evde pijama ile çalışmayın eşinizle kendinize özel alan ayırın

Koronavirüs günleri evde devam ediyor. Peki bugünlerde neler oluyor, en çok hangi mevzuları konuşuyoruz? İşte korona gündemi... Şu sıralar Sağlık Bakanlığı'nın toplattığı bir sıtma ilacı var. Koronavirüse iyi geldiği söylenen ve tedavi amaçlı kullanıldığı iddia edilen ilaçtan bahsediyorum. İşte o ilaç, şu an karaborsada el altından fahiş fiyatlara satılıyormuş. Birkaç liralık ilacın karaborsa fiyatı ise kutusu 1.250 lira. Ancak uzmanlara sordum, "Sakın kullanmayın, kafanıza göre ilaç içmeyin" diyorlar. Siz de bu sözleri ciddiye alın lütfen... Peki ya çiftler? Çiftler evin içinde kendi özgür alanlarını yaratmaya başladı, bir nevi sınırlarını çizdiler. Örneğin gün içerisinde sosyetik bir arkadaşım eşi ile evin içinde çok denk gelmemeye çalışıyormuş. Kocası çalışma odasından hiç çıkmıyormuş. Hatta iletişimlerine de eskisi gibi Whatsapp üzerinden devam ediyorlarmış. "Çok dip dibe yaşarsak kavga kıyamet kopar" diyor. Haklı da. Bence her çiftin bu sınırı evde çizmesi gerekiyor. Home office yani evden çalışanlar özellikle neye dikkat ediyor? Yataktan çıktıkları anda günlük yaşantısı dışarıda devam ediyormuş gibi hazırlanıyorlar. Pijama ile evde takılmıyorlar. Saçlarını, makyajlarını yapıyor, günlük kıyafetlerini giyiyor, hatta hiç olmadığı kadar da şık takılıyorlar. Hatta bazı kadınlar kocalarına da evde pijamayla dolaşmayı yasakladı. Diğer türlü pijama kafasıyla takılırlarsa bunalıma girer, depresyonun dibini görürler. O yüzden evdeyken salmayın, pijama ile bilgisayarınızın başına geçmeyin.

Spor aletlerinin
satışında patlama yaşanıyor
Birkaç gün önceye kadar sahil hattında yürüyordum... Ancak yürüyüş parkurum korona mevzusunu tatil gibi görenlerle dolup taşmaya başlayınca, yürüyecek yer kalmadı, yüzlerce insanla beraber adım atmaya başladım. İşler öyle olunca izolasyonumu daha da sıkılaştırıp evden çıkmama kararı aldım. Sporumu da evde yapıyorum. Bir tek ben değil, birçok insan öyle. Online alışveriş sitelerinden koşu bandı, ip, dumbell ve benzeri evde kullanılabilecek spor aletleri sipariş edilmeye başlanmış. Bu virüs bize masraflı oldu. Ama ne yapalım bir süre sporu da evde yapacağız.

Hepimiz mutasyon geçireceğiz

Yeme-içme, eğlence sektörü çalışanları ne yapacak? Restoranlar, bar ve kafeler ne kadar süre kapalı kalacak? En çok merak edilen de bu. Öngörüler Haziran ayına kadar bu durumun devam edeceği yönünde... Çalışanlar ücretsiz izne çıkarılabilir, hatta bazı mekanlar tamamen kepenkleri indirebilir ve kapanabilir. Çünkü o tarihe kadar direnmeleri çok zor. Bakalım yaz aylarına kadar sürecek bu tedbirler sonucunda insanoğlu nasıl bir mutasyon geçirecek? Eskisi gibi sosyal olabilecek miyiz? Yoksa herkes ev kuşu mu olacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA