Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Karantinanın en üretken çifti!

İlk olarak bu akımı Justin Bieber- Hailey Bieber çiftinde gördük; '10.000 Hours' filminin klibinde birlikte rol almışlardı. Geçtiğimiz günlerde benzer kafada bir iş bizim topraklardan İdo Tatlıses ve kız arkadaşı Yasemin Şefkatli'den geldi. İkili, 'Buluşacaktık' adlı şarkıda bir araya geldi. İdo'nun evdeyken seslendirdiği parça, ev ortamında kız arkadaşıyla beraber kliplendi. Bir hafta boyunca her günlerinden karelerin olduğu klip, güzel işlerin evden de yapılabileceğinin ispatı. Karantina günlerinde çıkan bu parça birçok sanatçıya da ilham olsun. Daha çok üretin, daha çok iş ortaya koyun; hayranlarınızın vakti daha eğlenceli geçsin.

Canlı yayınlar çok popüler oldu

İlk zamanlarında Instagram canlı yayınları bu kadar popüler değildi. Hatta 'Bu özellik rafa kalkar, yakında silerler' diyenler vardı ancak şu sıralar işler tersine döndü. Televizyon akışı kadar yoğun bir program sıralaması var. Benim favorilerim arasında; Saba Tümer'in her gece ünlü isimleri konuk aldığı canlı yayını, Elif Boyner'in Sweaters uygulamasının spor dersleri, Hamiyet Akpınar'ın güzellik sohbetleri, Lucca'nın, Doğuş Çabakçor'un, ve FunkyC'nin DJ performansları var. Bir de alçak gönüllü olamayacağım; kendi canlı yayınlarıma da bayılıyorum. Hatta bugün Nazlı Kayı, sonraki hafta genç şef Halil Şımır, ardından da Ashley Joy markasının kurucusu Aslı Şen ile sohbetim var; beklerim.

Sanal gerçeklik gözlüğü satışları patladı
Karantina günlerinde sizi üç boyutlu olarak istediğiniz ortama ışınlayan sanal gerçeklik gözlüğü satışlarında patlama yaşandığını öğrendim. Bu gözlük sayesinde her şey gerçeğe o kadar yakın ki... Evde kaldığımız süreci gerçeğe yakın bir şekilde yaşamak istiyorsanız iyi bir fikir. Dışarıya olan özleminizi bir nebze rahatlatıyor. Bu gözlükle dünyadaki birçok müzeyi gezebilir, tropik bir adada tatilde gibi takılabilir, oyunlar oynayabilir, hatta sanal aşklar yaşayabilirsiniz. Gözlük için birçok uygulama akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz platformlardan bulunabilir.

Perdeler açık yaşıyoruz
Bugüne kadar nasıl yaşardık; akşam saatlerinde evlerdeki ışıkları yakar, perdelerimizi kapatır, mahrem denilen o aile içi anları konu komşudan gizlerdik. İşte bu evde kalma durumu tüm alışkanlıklarımızı değiştirdi. Özellikle Etiler-Bebek-Nişantaşı hattındaki evlerin perdeleri hiç kapanmıyor. Hatta bazıları perdelerini sökmüş, kim bakarsa baksın, kim görürse görsün; kimsenin umurunda değil. Evde geçirilen vakitle birlikte bir de hayattan iyice soyutlanmamızı sağlayan perdeleri kullanmak istemiyor insanlar artık. İnanın ben de öyleyim ve karşı komşuyla göz göze yaşıyoruz.

İnternette fal baktıranların sayısı arttı

Faladdin ve Binnaz Abla uygulamalarını fal, tarot ve astroloji tutkunları biliyordur. Ben de bu dönemde 'Yarınlarımız ne olacak? Bizi ne bekliyor?' sorusunu merak eden arkadaşlarımdan duydum, biraz geç kalmışım kabul. Ardından uygulamaların kurucularından Serhat Taşdelen ile tanıştım. Şu dönemde kullanıcı sayılarının ve fal baktıranların sayısının hayli arttığı söyledi. Ben de bir fal meraklısı olarak falcıyı eve çağıracağıma, falıma uygulamadan baktırdım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA