Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Sosyal yaşamda en merak edilen 4 koronavirüs sorusu

Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte herkesin kafası karıştı. Peki sosyal yaşamda en çok hangi mevzular konuşuluyor, buyurun bakalım...
'Aşı bulunursa ne yaparsınız, normal hayatınıza döner misiniz?'
Sosyal yaşamdaki gezginlerin birbirine çok sorduğu bir soru bu. Hem evdekiler, hem de çalışanlar ikiye bölünmüş durumda. Bir kesim 'Ben asla yaptırmam yan etkilerini bilmeden' diyor, diğer kesim ise 'Hemen olurum hiç düşünmem...' Bana soracak olursanız; ben de iki arada bir derede kaldım desem yeridir. Bununla ilgili sosyal medyada, birçok web sitesinde anketler düzenlenmiş. Sonuçlar da başa baş gidiyor. O günler tabii önce bir gelse...
'Evlerde toplanmaya da kısıtlama getirilir mi?'
Bu da bir diğer soru. Benzer durumlar Avrupa ülkelerinde yaşanmaya başladı. Bakın Amsterdam'da yaşayan bir yakınım, son çıkan karardan bahsediyor. 'Hollanda'da bir evde en fazla dört kişi bir araya gelebiliyoruz. Bir kişi fazla olsa cezası var' diyor. Tabii bu nasıl kontrol edilir bilinmez. Avrupa insanı daha kuralcı olduğundan birebir uyacaktır. Düşünsenize bizde böyle bir karar çıktığını... Konu-komşu sizi kapı deliğinden gözetler, en ufak yanlışınızda sizi şikayet eder. Apartman görevlileri bu konuda yetkili sayılacaktır sanırım. İşte o zaman ne ev partisi kalır, ne akraba ziyaretleri.

Yılbaşında ne yapıyoruz?
Bir diğer mevzu da 'Bu sene yeni yıl kutlaması olur mu, olursa evlerde tombala olayına mı gireriz?' Bir kesim kayak merkezindeki dağ otellerine gitmekten, diğer kesim ise yazlıklarını kışın da açmaktan yana. Çeşme ve Bodrum planı yapan çok. Bana kalırsa büyük bir çoğunluk İstanbul'da evlerinde olacak. Yine gizli saklı birkaç ev partisi olur, onları da magazinden takip ederiz. Siz en iyisi şimdiden evlerinizi süsleyin, yeni yıl heyecanını hissetmeye başlayın.

Kısıtlama sonrası eğlence hayatı ne durumda?

İstanbul'un popüler mekanlarında artık 18.00- 22.00 arasında akşam yemeği yeniyor. Rezervasyonlar erken saatlere çekiliyor. Saatler 20.00'yi gösterdiğinde DJ müziğin sesini açıyor ve ortam coşuyor. Canlı müzik mekanlarında da durum böyle. Bir zamanlar gece yarısı sahneye çıkanlar artık bu saatlerde performans sergiliyor. Saatler 22.00'yi gösterdiğinde gezginler eğlenceye doymuş oluyor. Farklı bir mod, farklı bir kafa var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA