Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Mesele ağaç değil kaşımak

Meselenin ağaç, canlı, doğa, hayvan olmadığını biliyorduk ama PKK'ya bağlı Ateşin Çocukları isimli terör oluşumunun üstlendiği Hatay'ın 8 farklı yerinde aynı anda başlayıp üç ilçeyi saran yangında bunu bir kez daha görmüş olduk.
Terör örgütüne kelam etmemek için birçok duyar kasan ünlü ismimiz türlü türlü ihtimallerin ardına sığınmaya çalıştı. Yok bina dikilip otel yapılacakmış, yok maden sahasıymış, yok küresel ısınmaymış... Yahu terör örgütleri ve teröristlere 'Allah belanızı versin' demek bu kadar mı zorunuza gidiyor! Ne oluyor, korkuyor musunuz?

Daha yeni 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde yaptığınız paylaşımlara bakarken de mi utanmıyorsunuz? Hatay'da teröristlerin çıkardığı yangında yanarak can veren kaplumbağa, tavşan, kuş ve diğer canlıların fotoğraflarını gördüğünüzde boğazınız düğümlenmiyor mu? Bizim topraklarımızdaki hayvanın Avustralya'daki kanguru kadar veya Amanoslar'ın ağacının 3-5 park ağacı kadar değeri yok mu?
Dedim ya mesele ne ağaç, ne doğa diye... Sizin olayınız sadece kaşımak! Siyasi partizanlığınızın kör ettiği gözlerinizle her şeyde olduğu gibi bunda da sırf iktidara muhalif olabilmek adına kundakçının yanında durup teröriste ses çıkaramıyorsunuz!

GÜNAYDIN farkı...

Kobani olayları kapsamında Müzik Yorumcuları Meslek Birliği'nin (MÜYORBİR) Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Bircan Yorulmaz'ın tutuklandığını geçtiğimiz hafta sizlerle paylaşmıştım. HDP eski MYK üyesi Bircan Yorulmaz'ın tutuklanmasını sanat dünyası da bizden öğrenip şoke olmuştu. Bu arada yeri gelmişken belirtmeden geçmeyeyim; Sinan Özedincik yönetimindeki GÜNAYDIN ailesi olarak her konuda olduğu gibi bu konuda farkımızı ortaya koyduk. Her zaman gündem belirleyen özel haber ve röportajları ile GÜNAYDIN bir kez daha zirvedeki yerini taçlandırmış oldu. Burhan Şeşen'in başkanlığını yaptığı MÜYORBİR yönetimi de, Bircan Yorulmaz'ın Kobani olaylarının kurgusunu oluşturan ekipte yer aldığı ve tutuklanma hadisesini GÜNAYDIN okuyarak öğrendi. Bu arada MÜYORBİR Yönetim Kurulu, geçtiğimiz hafta içi yaptıkları toplantıda Yorulmaz'ın birlikten ihracı için çalışma başlatmak için düğmeye bastı. Birçok sanatçının mevcut yönetime PKK bağlantılı bir operasyonda yer alan ismin kurumda yer almasından ötürü eleştirileri arttı. Hatta birçok sanatçının savcılığa Burhan Şeşen ve yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduğu kulağıma gelenler arasında...

X,Y,Z kuşağı fark etmiyor

Türkiye'nin en derin sanatçılarından biri olan Mustafa Topaloğlu, şarkısı 'Ya Herro Ya Merro' ile gündemden düşmüyor. Sosyal paylaşım ve müzik platformlarında oldukça yüksek oranda izlenen şarkı ile Topaloğlu, her dönem olduğu gibi konuşulmaya devam ediyor. Seversiniz sevmezsiniz ama Mustafa Topaloğlu, yenilikçi dans, klip, şarkı sözleri ve karakteri ile sıradanlığı her zaman yıkan bir isim... O yüzden Topaloğlu, X, Y, Z kuşağında da kabul görüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA