Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Koronavirüs Sibel Can’ın albümünü erteletti

Dünyada yaşanan koronavirüs salgını tüm sektörleri durma noktasına getirirken, müzik dünyası da bu durumdan etkilendi. Tüm konser ve etkinliklerin iptal veya ertelenmesi nedeniyle sanatçılar, müzisyenler zor durumda. Birçoğu evden çalışmalarını sürdürüyor. Hatta birçok sanatçı, sosyal medya üzerinden canlı yayınlarla konser veriyor. Bir yerde gördüğüm 'Bütün müzisyenler evde olunca yeni şarkılara gebeyiz' yazısı beni çok etkiledi. Bu tür içe dönülen zamanlarda belki daha yaratıcı daha da güzel şarkılar dinleyeceğiz önümüzdeki günlerde. Evde olmak, haldır haldır oradan oraya koşturan müzisyenler, üreten besteciler açısından verimli olacak şu günler.

YENİ ALBÜM MAYIS'TA
Gelelim asıl mevzuya... Bir süredir yeni albüm hazırlığında olan Sibel Can da albüm çıkış tarihini virüsten dolayı erteledi. Dezenfekte edilen stüdyoda yeni şarkılarını okuyup hemen eve dönen Can, Nisan ayında çıkaracağı albümünün çıkış tarihini Mayıs'a erteledi. Koronavirüs nedeniyle şu anda stüdyoda steril bir şekilde şarkı okumalarını yapan Can, albümü için şunları söyledi: "Mayıs ayında çıkarmayı planlıyorum. Tamamı yeni şarkılardan oluşuyor, bir tane sürpriz cover parça var. Yine çok severek yorumladığım şarkılar var. Yeni bestecilere özellikle fırsat verdim bu albümde, en güzel şarkılarını gönderdiler bana. Bu genç yeteneklerin romantik ve eğlenceli şarkılarını çok sevdim. Albümdeki üç şarkım onlara ait. Ve uzun bir aradan sonra yeni bir türkü söyledim. İnanıyorum ki, bu albümde herkesin bir şarkısı olacak." 35 yıldır sanat hayatında olan ve 24'üncü albümünü dinleyicilerle buluşturmak için gün sayan Can, eminim muhteşem sesiyle yine gönül tellerimizi titretecek.


LİNET BU SEFER UCUZA KAÇMIŞ
2018 yılında 'Bilir misin?' adlı yepyeni şarkılardan oluşan albüm yapmıştı Linet. Sesine, yoruma hiç kimsenin eleştirisi olamaz, Türkiye'nin en iyi seslerinden biri. Daha önce de eski şarkıları 'Yorum Farkı 1', 'Yorum Farkı 2' adlı albümlerini müzikseverlerle buluşturmuştu. Geçtiğimiz hafta beş yıl önce sevgili Gülden'in şarkısı olan 'Yatsın Yanıma' isimli tek single ile karşımıza çıktı Linet. Genelde masraftan kaçmadan işiyle haşır neşir olan Linet, bu sefer beni gerçekten şaşırttı. Biz ondan 10 şarkılık 'Yorum Farkı 3' albümü beklerken, tek şarkı ile hayranlarının karşısına çıktı. Ne diyeyim, Linet albümü bir başka bahara kaldı.


ZİRVEYİ ZORLUYOR
Daha önce de yazdım Melis Kar'ın istikrarlı gidişini... Müzikte güçlü seslere ihtiyaç var, tıpkı şarkı sözü yazarlarına olduğu gibi. Son 2-3 yıla bakıldığında, özellikle popta parlayan isimler çok azaldı. Melis Kar, güçlü ve gelecek vâdeden isimler arasında. 'Yatıya', 'Kaçak', 'Kibir', 'Al Dudağından Kiss', 'Everest' ve son olarak 'Kadın' isimli single şarkısı ile dikkat çekiyor. Şarkısı kadar video klibiyle de dikkat çeken Kar'ın su altında piyano çalan görüntülerinin birebir aynısı, geçtiğimiz günlerde yeni video klibini yayınlayan eski One Direction üyelerinin kuruduğu Harry Styles'in 'Falling' klibinde kullanılmış. Klipte su altında piyano çalan kadın çekimleri tam beş saat sürmüş. Kar, işine verdiği önemi hem şarkısı, hem de klibi ile göstermiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA