Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Konserler ne olacak?

Koronavirüs salgını nedeniyle en çok yara alan sektörlerden biri kesinlikle müzik... Malesef sesçisinden, ışıkçısına, rodisinden, müzisyenine kadar pek çok arka plan kahramanı zor durumda. Bu perde arkası kahramanları yaptıkları iş başı yevmiye aldıkları için konserlerin başlamasını dört gözle bekliyorlar. Geçen yaz Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda başta Poll Production'un düzenlediği pek çok yaz konserine müzikseverler akın etmişti. Bende bu yıl konserlerin olup olmayacağını şöyle bir araştırdım. Konserler Temmuz-Ağustos ayında olacak. Ancak ülkemizdeki vaka sayılarına bağlı olarak son karar verilecek. Güncel olarak bu karar değişebilir. Sponsorların sosyal medya üzerinden yaptığı konserler tabi ki: kimseyi kesmiyor insan eğlenirken orada o abiansta olmak istiyor. Dolayısıyla bu yıl kesin olmamak şartıyla konserlerin Temmuz- Ağustos aylarında olabileceğini duydum. Tabi ki: maskeli, sosyal mesafe kuralına uygun ve girişlerde seyircilerin ateşi ölçülerek alana alınacağı belirtildi.

Başarı basamaklarını tırmanıyor

Son yılların pop müzikteki en iyi sesi olan ve cover'ların yanı sıra yepyeni şarkılarla karşımıza çıkıyor Zeynep Bastık. Her söylediği şarkıya hakim olan Zeynep, emin adımlarla ilerliyor ve bu pandemi sürecini de iyi değerlendiriyor. Zeynep Bastık, söz ve müziği sanatçı arkadaşı Oğuzhan Koç'a, düzenlemesi Çağrı Telkıvıran'a ait 'Her Mevsim Yazım' adlı yeni şarkısını geçtiğimiz hafta müzikseverlere sundu ve Youtube kanalında daha bir haftalık şarkısı şimdiden 3 milyon izlenmeye ulaştı. Zeynep, şarkı seçimi ve sıcacık sesiyle benden de tam puan aldı. Seslendirdiği yeni şarkısının sözleri şöyle:
"Gözümde bir yerdesin ordan çok zor inişin. Adını koyalım mı artık bu gidişin? Söyler misin nerdesin, ordan yok mu dönüşün? Sonu yok mu söyle ne olur bunca kavga dövüşün? Bir başka oldum senle bir başka ben. Kim derdi aşkla vurulur hercai beden..."

Şarkıcılıkta kararlı
Bir yarışma programı ile hayatımıza giren ve stand-up gösterileriyle beğenilen Sefa Doğanay, şarkıcılıkta kararlı. Taklitlerinde sanatçıların seslerini birebir çıkararak şarkılar söyleyen Sefa, gerçek sesiyle de beğeni kazandı. İlk teklisi olan 'Kolay Ağlayamam' ile 'Şarkıcılıkta ben de varım' diyen Sefa, 2.5 milyon izlenmeye ulaşırken, hemen akabinde ikinci şarkısı 'Ayrılık' ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Yine sözü-müziği kendisine ait olan şarkısı, bol tıklanmalı olsun.

Örnek olacak buluşma

Bahadır Tatlıöz, Aydın Kurtoğlu, Gülden ve Mustafa Ceceli, 1982 yılında yayınlanan Ferdi Tayfur albümünde yer alan kült şarkı 'Ben de Özledim'in yepyeni aranjesi için buluştu. Sanat camiasında herkes birbirine rakip olduğu için bu buluşmalar bence önemli... Şarkının 'Evde Kal' sürecine uygun olarak kurgulanan klibi ise Bahadır Tatlıöz imzası taşıyor. 'Ben de Özledim' şarkısının klibinde; Bahadır Tatlıöz, Aydın Kurtoğlu, Gülden ve Mustafa Ceceli'nin evlerinden çekip yolladığı görüntülere daha önceden çekilmiş dış görseller eşlik edince ortaya 80'li yılların sıcaklığı, nostaljik duygularımızın kabardığı görüntüler ortaya çıkmış. Şarkı tüm dijital platformlarda da yayında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA