Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Yenilerinin işi çok zor

Koronavirüs salgını nedeniyle müziğimizin değişim ve dönüşümü yaşanıyor şu günlerde... Sanatçıların konserlerini evlerinden yapması ve şarkıların dijital platformlar üzerinden görücüye çıkması, müzik yapmak isteyen ve bu yola yeni çıkanların işini hayli zorlaştırdı. Önceleri genç isimler PR'la basına tanıtılır ve tüm Türkiye tanırdı. Şimdi bir şarkı sosyal medya üzerinde milyon tıklanmış ancak söyleyeni sokakta görsek tanımıyoruz. Yani şöhret kelimesinin de değişimi gerçekleşti son zamanlarda. Yeni çıkan, müziğe gönül vermiş gençlerin gerçekten işi zor. Çünkü medyayı arkalarına almadan tek bir şarkı yükleyerek Youtube kanalı üzerinden var olma çabası sergiliyorlar. Bu da bir seçim tabii ki. Tek şarkı çok tıklanabilir ancak kalitenle ve sesinle milyonlar tarafından tanınır hale gelmek zor olacak gibi bu yeni çağda.

Dedesinin izinde



Geçtiğimiz hafta Rafet El Roman'ın kızı Su'yu eleştirmiş, herkesin baba mesleğini seçme gibi bir durumu olmayacağını yazmıştım. Ancak bu hafta bu düşüncemi Yiğit Mahzuni için geri alıyorum. Geri de almıyorum aslında, sadece gerçekten yetenekli ise baba mesleğini seçsin diyorum. Türk halk müziği ozanı Aşık Mahzuni'nin torunu Yiğit Mahzuni, kendi besteleriyle ve sesiyle bence müzik dünyasının yeni seslerinden. 'Dostum Dostum', 'Han Sarhoş Hancı Sarhoş', 'Çeşmi Siyahım', 'Yalan Dünya', 'Ağlasam mı?' gibi kült olmuş eserlerin sahibi Aşık Mahzuni'nin torunu Yiğit Mahzuni, dedesi gibi besteler yapıyor ve seslendiriyor. Ve inanılmaz güzel bir sese sahip. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyası üzerinden Azeri türkü olan 'Eziz Dostum'a arkadaşı Özlem Hanım'la düet yapmış. Yumuşacık sesi ve gırtlak hakimiyeti ile Yiğit Mahzuni'nin müzikte merdivenleri hızlıca çıkacağını düşünüyorum. 'Eziz Dostum' türküsünü dinleyin derim.

Karantina'da patlayan iki şarkı

Karantina zamanında evde geçirilen zamanlarda iki isim öne çıktı. Ve ikisinin de şarkısı aslında geçtiğimiz yıllardan. İlk isim Bahadır Sağlam. 'Mavi' albümünde yer alan 'Kır Papatyası', son günlerde en çok dinlenen şarkılar arasında yerini aldı. Şarkı aslında eski, 2015 yılında yayınlanmış ancak karantinada patladı ve 31 milyon tıklandı. İkinci isim ise geçtiğimiz yıl yayınlanan ve İkiye On Kala grubunun 'Bütün İstanbul Biliyo' adlı şarkısı. Söz ve müziği Uras'a ait şarkı 24 milyon tıklanmış.

Başka ülkelerden gelen videolarla klip çekti



Hip-hop dünyasının sevilen ismi Sezzy, 2020 yazını yepyeni bir single çalışması ile karşılıyor. Sezzy, afrobeat altyapılı, kıpır kıpır şarkısı 'Çok Güzelsin'ini müzikseverlerin beğenisine sundu. Sözü ve düzenlemesi Sezzy, bestesi ise Athde Zakuti imzası taşıyor. Son dönemin popüler müzik tarzı UK afrobeat esintileri taşıyan şarkının video klibi de COVID-19 sebebiyle karantina sürecinde çekildi. Sezzy'nin çağrısı üzerine yüzlerce dans videosu gönderilen klipte; Türkiye'nin onlarca şehrinin yanı sıra Los Angeles, Abu Dhabi, Miami, New York, Amsterdam, Berlin, Bogota, Madrid gibi şehirlerden de onlarca dansçı, videolarını göndererek klibin bir parçası olmuş. Ne güzel, renkli bir klip olmuş. Müzik, bu zamanda insanlara da moral oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA