Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Bu yaz hasıra yer açın

Kotla kot, süetle süet giymek ya da ayakkabı ve çantayı aynı renkte kullanmak geçici bir dönem trend olsa da göze çok hoş görünmüyor.
Ancak hasır trendi bu konuyu aşıyor ve birden fazla parçada hasır detaylar kullanmak sizi stil sahibi yapıyor.
Ben hasırlara bayılıyorum ve 2015 yazında iyi ki de trendler arasında diyorum. İster tatilde, ister şehir yaşamında, gündüz ya da gece kullanımda hasır detaylarla stil konuşturma zamanı gelip çattıysa, 2015 sezon ürünlerinden en beğendiğim parçalarla alışveriş tüyoları vermeye başlıyorum.

Hasır şapkalar : Yıl kaç olursa olsun, hasır şapkalara gardırobumuzda açacak yer her daim var. Diğer taraftan, bu zamansız trend 2015 yazında, trend listemizin üst sıralarına kadar ulaşıyor, alışveriş çantamıza öncelikli olarak yerleşiyor. Hasırın kendini en iyi gösterdiği aksesuvar olan şapkaların, şeklinin ya da renginin önemi yok. Çiçek detaylı hasır şapkalar, en çok sevdiklerim arasında.

Büyük çantalar : Biliyoruz ki 2015'te küçük çantalar trend. Ancak seçiminizi hasır çantalardan yana kullanacaksanız, önerim büyük olanlardan yana.
Büyük hasır çantalar, küçüklerden çok daha güzel görünüyor, haksız mıyım? Trendin hakkını veriyor...
Bu nedenle, küçük olmayan çantanızla da trend in listesine girecek, hem stil sahibi hem de havalı görüneceksiniz!

Espadril:
Hasır, dolgu topuk sandaletlere ve espadrillere yakışıyor. Ancak, dolgu topuk sandaletlerin trend out olduğunu hatırlarsak, espadrile yatırım yapmak çok daha akıllıca olacak. Tercihler, ister tamamında, ister tabanında hasır olanlardan yana olsun, bu sezon mutlaka hasır detaylı espadrillerden edinin. Bu sezon dolgu tabanlı espadriller trend in ise, tabanı hasır detaylı olanlardan tercih etmekte fayda var.

Hasır takılar: Plajda gösterişli kolye, bileklik ya da hal hal gibi aksesuvarları kullanmayı seviyorsanız, hasır olanlarından tercih etmenin tam zamanı. Yalnızca plajda değil, şehir yaşamında da kombinasyonunuzun parçası olabilecek hasır takılarla trend in listesine girmiş olacaksınız.

Renkli kombinler : Jean, keten ya da Şile Bezi tasarımlarla, floral desen, pastel ya da capcanlı yaz renkleriyle kombine edilen hasır detaylar stilinizi göz alıcı hale getiriyor kuşkusuz. Hasırda tercihimi, özünden uzaklaşmadan, daha soft tonlardan yana kullanırken, kombinlediğim kumaş ve renklerin de yumuşak olmasını, göz yormamasını ve romantik görünmesini seviyorum.
Ancak yaz demek, renk demek diyorsanız, soft tonlardaki hasırınızı yazın en canlı renkleriyle ya da canlı tonlardaki hasırınızı romantik yaz akşamlarına yakışır soft renklerle harmanlamanız mümkün. Dikkat etmeniz gereken, iki detayın da renk cümbüşü içinde yer almaması.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA