Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Kırmızı ile yeşili kombinlemeyin yılbaşı ağacı gibi olmayın

Geçtiğimiz yaz aylarında hem davet, hem de günlük stillere sıkça dahil edilen kırmızı; yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte en hit noktaya ulaştı. Hiçbir yeni yıl dönemi kırmızı bu kadar giyilmemişti.
Kış aylarını siyahlarla, grilerle atlatmaya çalışan kadınlar; bu seksi, dinamik ve çarpıcı renkle şehirde adeta enerji patlaması etkisi yaratıyor. Sezona sarıyla giriş yapan ikonlar; bu renkten hızla vazgeçerek tüm kombinlerine kırmızıyı dahil ediyor, enerjileri de yükseltiyor. Bu seksi rengi, modern bileşenlerle tamamlar, giyme kurallarını bilirseniz; 2018'in stil sahibi kadınları arasında yer alabilirsiniz.
İşte tüm kurallar burada...
Kırmızının, kırmızıyla tamamlayarak yani tümde kırmızı giyinerek seksi ve çarpıcı görünebilirsiniz. Kırmızı ve pembe tonlarını bir arada kullanırsanız enerjik, kırmızıyı bordoyla kombinlerseniz sofistike görüneceksiniz. Pudra tonlarıyla ise iddianızı azaltacak ve daha masum bir havaya bürüneceksiniz. Ayrıca, tüm soft renklerle aynı havayı yakalayabilirsiniz. Siyah renk, kırmızıya resmiyet katacak, nude tonlar ise kırmızınızı öne çıkaracak. Ama ben yine de siyah ve kırmızı birlikteliğinden uzak durmanızı öneririm.
Aslında dönemin, baştan ayağa aynı tonda giyinme dönemi olduğunu düşürseniz; elbisenizden çantanıza, ayakkabınızdan aksesuvarınıza kadar, tümde kırmızıyı tercih ederseniz sıkı bir trend takipçisi olduğunuzu vurgularsınız. Yalnızca seksi değil, cool görünüm de elde edeceğiniz tümde kırmızı giyme konusunda da bazı kurallara dikkat çekmekte fayda var.
Günümüze uygun, modern görünümü yakalamak, seksapaliteden sıyrılıp cool hava yakalamak istiyorsanız; kırmızı görünümünüzü doğal saçlarla, belli belirsiz nude tonlardaki makyajınızla tamamlayın.
Ve yine tümde kırmızı kullanımında teninizin görünmesine izin verin. Yılbaşı ağacı gibi görünmemek için kırmızı ve yeşili bir arada kullanmayın. Açık ve koyu geçişlere yer verin. Aynı materyalleri değil, farklı materyalleri bir arada kullanın; örneğin kırmızı rugan ve kırmızı yünden bir kıyafet bir arada olabilir gibi. Aksesuvarda farklı renk tercih edecekseniz; kırmızının metalik gri ve gold tonlarla mükemmel uyum sağladığını söyleyebilirim.

STİL ZOOM

ARZU SABANCI
Giyinmenin dışında tasarım konularına da el atan Arzu Sabancı, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir davette kırmızının etkisi altındaydı. Reiss elbisesi ve Fendi çizmeleriyle, kırmızıyı modern biçimde yorumlayarak hem romantik, hem de dişi yönünü vurgulamış adeta.
BELLA HADID
Bella Hadid, son derece seksi kırmızı elbisesiyle çok cool görünüyor. Kırmızı tercihini doğal saç modeli ve yok denecek kadar az gibi görünen makyajıyla tamamlamış.
YASEMİN ÖZİLHAN
Yasemin Özilhan, bilindiği üzere Türkiye'de en iyi giyinen genç nesil isimler arasında ilk sırada. Özilhan, kırmızının en canlı tonunu maskülen kesimlerle birleştirmiş. Bu seksi rengi nasıl da modernize etmiş görebiliyor musunuz? İşte bahsettiğimiz nokta tam da bu! Feminen kırmızıyı zıt bileşenlerle tamamlayarak cool hava yaratmak budur işte! Elif Cığızoğlu imzalı takımına ise bayıldım.
ELSA HOSK
Elsa Hosk'un soft renkler ve romantik dokularla harmanladığı kırmızı çizmelerine ne demeli? Bence Redemption elbisesi ve Fendi çizmeleriyle sokaklarda özgürce dolaşan modern bir prenses gibi.
SİNEM KOBAL
Sinem Kobal'ın Prada elbisesinin içinde nasıl göründüğünden tam emin olamadım açıkçası. Aslında, görünümünü bozan tek şey saçları; biraz daha yapışık olmalıydı bence. Bu küçük gibi görünen detay, görünümünün cool havasını etkilemiş açıkça.
BİRCE AKALAY
Birce Akalay'ın elbisesine, saçına, makyajına diyecek yok ama çanta ve ayakkabısı nude tonlarda olsaydı daha modern görünebilirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA