Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Bilek üstü elbiseler ve şapkalarla davetlerin yıldızı siz olun

Yazla birlikte düğün, davet sezonu da başlıyor. Ve tabii ki en büyük soru şu: 'Ne giyeceğiz?' Daha fazla beklemiyor, 2018 yazının davetlerinde neler giyeceğinizle ilgili detayları veriyorum...
Yere kadar uzanan, kuyruklu tasarımlar gösterişli duruyor, haklısınız ancak şık sandaletlerinizin göründüğü, bilek üstü elbiselerle çok daha zarif olacaksınız. Bilek üstü boyu oldukça revaçta; mutlaka denemelisiniz. Eğer ayakkabınız bir şekilde görünecekse ve siz zarafetten yıkılmak istiyorsanız, lütfen dolgu topuklu ayakkabılardan uzak durun. Onlar bacaklarınızı hantal, yürüyüşünüzü kaba gösterecektir. Minik adımlar ve zarif ayakkabılarla gecenin yıldızı siz olun. Öyle yüksek yüksek pontlara da hiç gerek yok.
Ton sür ton yani tümde aynı renk giyinme, birkaç sezondur olduğu gibi bu sezon da çok moda. Hatta uzun süre daha renkleri bu şekliyle giymeye devam edeceğiz. Ton sür ton; renkli giyinmenin en risksiz yöntemi. Yine sezon trendleri arasındaki bir ceket ya da omuzları açıkta bırakan renkli gömleğinizin altına ne giyeceğinizi düşünmek yerine; tereddütsüz aynı tondaki eteğinizi giyebilir, hatta tüm aksesuvarlarınızı da aynı renkten tercih edebilirsiniz. Hem şık görünecek, hem de renklerinizle göz yormayacaksınız.
Payetler, yaz davetleri için çok uygun değil. Ancak yıl payet yılıysa ve ışıl ışıl payet modası çok sevildiyse, bazı detaylarda yer verilebilir. Eğer davet bir düğünse, özellikle de after party kıyafetinizi payetli olanlardan tercih edebilirsiniz. Akay'ın yeni sezon after party koleksiyonunda; bol bol pullu tasarımlara, metalik renklere ve büyük çiçekli ürünlere rastladım. Ayrıca, birçok lüks ve ulaşılabilir fiyatlı birçok markanın koleksiyonunda payetli tasarımları bulacaksınız.
Tüy detaylarını birkaç sezondur ayakkabılar ve diğer aksesuvarlarda görüyoruz. Yeni sezonda, abiyelerde de sıklıkla rastlıyoruz. Bazen kol ve yaka bölümlerinde karşımıza çıkıyor, bazen kıyafetin neredeyse tamamında. Transparan ise hakimiyetini korumaya devam ediyor.
Belinize bir düğüm atarak bağladığınız ışıltılı kemerinizle, gecenin şık kadınları arasındaki yerinizi alacaksınız. Ancak tartışmasız en şık siz olmak istiyorsanız, bir fark yaratmalısınız, öyle değil mi? İncili, çiçekli, taşlı saç aksesuvarlarını boş verin! Şapkalar görünüme inanılmaz hava katıyor. Şapkanın memleketi İngiltere fakat ülkemizde de oldukça başarılı şapka tasarımcıları var. Elbiseniz hazırsa, şapkanızın modeline tasarımcıyla birlikte karar verebilirsiniz. Şapka aslında bir detay değil; stilinizde direkt başrol oyuncu olacaktır. Bir diğer önemli aksesuvar ise küpeler; devasa küpelerinizi sakın ihmal etmeyin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA