Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Tasarımcı olmayanların koleksiyon çıkarması

Bu da yeni olayımız... Halkla ilişkilerden gram anlamayanlar ürün tanıtıyor. Hayatında 10 tane kitap okumamışlar kitap çıkarıyor. Üç kere pilates yapan pilates hocası kesiliyor. Birkaç diyet yöntemini inceleyen diyet koçu... Yakışıklı ve kaslı adamlar, özel spor hocası. Hindistan'a gidip birkaç seminere katılanlar kişisel gelişimci. Cep telefonuyla restoranları, kafeleri, otelleri dolanıp yemek fotoğrafları çekip günde beş öğün tıkınanlar gurme.
Şimdi de tasarımcı olmayan tanınmış kadınların ünlü tekstil markalarıyla el ele verip koleksiyon çıkarması gündemde. Bir kısım ayakta alkışlarken, bir kısım da 'Yuh artık, olmaz böyle şey!' çekiyor.
Bana sorarsanız; olur öyle şey. Yani yukarıda saydıklarımın hepsi oluyor da... üstelik insan sağlığı (ruhen ve bedenen) söz konusuyken... sosyal medyada kadınların, genç kızların iştahla takip ettiği 'sosyal medya ikonlarının' tasarladığı birkaç ceket, elbise, gömlek niçin sorun oluyor?
Ayrıca dünyada birçok marka asıl işi tasarımcılık olmayan ama stilleriyle fark yaratan, beğenilen, takip edilen sanatçılarla, şarkıcılarla, oyuncularla, sosyal medya ünlüleriyle işbirliği yapıyor ve koleksiyon parçaları kapış kapış satılıyor. (Chiara Ferragni, Kim Kardashian, Kendall& Kylie, Rihanna, Beyonce, Kanye West, Olivia Palermo...)
Misal; magazin ve sosyete sayfalarından tanıdığımız Yasemin Özilhan'ın (İpekyol), Derin Mermerci'nin (Network) yeni çıkarttıkları koleksiyonları harika. Çalıştıkları markalara enerji kattılar. İkisi de zevkli, yaratıcı, dikkat çeken, özenilen kadınlar. Bence çok eğlenceli; tep tip alışveriş dünyasına renk ve coşku katıyor. Üstelik hayatımız sosyal medya üzerinden dönerken, zevklerimizi, mutluluklarımızı, hüznümüzü, amaçlarımızı, tatil planlarımızı, gideceğimiz yerleri bile sosyal medya belirlerken, elbette sosyal medyadan takip ettiğimiz isimlerin tasarladığı kıyafetler arzu nesnesi olacak.
Biraz güncellenelim lütfen.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA