Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hesabı erkek öder... mi acaba?

Yıl 2017, bizde hâlâ kafa bu: Hesabı erkek öder. Yani ne olursa olsun; ille de ve her seferinde elini cebine atan erkek olacak.
Geçen gün Nişantaşı'ndaki bir kafede oyuncu Ece Dizdar; sevgilisi Emir Çubukçu ile yemek yemiş, hesap gelince de cüzdanını çıkarıp ödemiş. Emir Çubukçu da tam o anlarda sevgilisinin ellerini öpmüş.
Vay efendim, böyle erkek mi olurmuş! Kadına hesap ödetilir miymiş! Böyle ilişki mi olurmuş!
O zaman hemen soruyorum size: Neden olmasın?
İki taraf da çalışıyorsa, niçin harcamaları tek taraf yapsın ki?
Hani ilişki ortak bir hayatı paylaşmaktı? Erkeğin değerini, saygınlığını ve ilişkideki konumunu; ödediği hesaplar mı belirleyecek yani?
Hem bütün bunları biz kadınlar istemedik mi? Bütün bunlar için yıllardır savaş vermedik mi? Alın işte, savaşın beklenmedik ama kaçınılmaz sonucu bu.
Madem annelerimizin ilişki anlayışını beğenmedik, madem evlerimizden çıkıp ofislere girdik, mücadele edip paramızı kazandık, 'Tek taşımı kendim aldım' çığlıkları attık, özgür ve düzene aykırı kadınlar olmayı seçtik; o zaman sevgilimizin yediği yemeğin parasını da ödeyebiliriz.
Bence öyle, sizce değil mi?
Ne oldu, hoşumuza gitmedi mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA