Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hack’lenmedik bir Netflix kalmıştı!

Twitter, Instagram, Facebook hesaplarımızın, icloudların, ATM kartlarımızın hack'lenmesine şaşırıyor muyuz? Elbette hayır!
İlk anda ensemizden aşağı kaynar sular dökülmek suretiyle 'Bu benim başıma nasıl geldi!' şoku geçiriyoruz elbette.
Çünkü evine hırsız girmesi gibi bi'şey bu dijital hacklenme. Aynı sinir bozukluğuna, bünyemizde aynı güvensizlik dalgalanmasına sebep oluyor.
Şimdi size son dijital hacklenmeyi bildiriyorum: Netflix hack'lenmesi.
Pazartesi sabahı uyandım. Epostamı kontrol ederken; diziler, belgeseller izlediğim Netflix'ime Kolombiya'dan giriş yapıldığını gördüm. Hemen ardındaki e-postada ise kayıtlı e-posta adresimin değiştirildiği yazıyordu.
Hemen Netflix sayfasına gittim ki, giriş yapmam imkansız. Eposta adresim değiştiği için online yardım da alamıyorum, yazılı bir telefon numarası da yok. Öylece kalakaldım. Netflix yetkililerinin güvenlik sistemlerini geliştirmeleri şart. E-postan yoksa yardım bile alamıyorsun çünkü.
Son çare Netflix'in Twitter adresinden yardım isteyince, Hollanda'daki yardım hattından aradılar ve hesabımı geri almayı başardım. Eğer kullanıcısıysanız, siz siz olun ayda bir kere Netflix şifrenizi yenileyin. Aynı şey müzik dinleme platformu Spotify için de geçerliymiş, bilginize.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA