Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fatih’i değil kendini oynuyor!

Kenan İmirzalıoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet'i canlandıracağı 'Mehmed Bir Cihan Fatihi' dizisinin görüntüleri yavaş yavaş internete düşmeye başladı.
Görüntülere baktığımda, Kenan İmirzalıoğlu ile Fatih Sultan Mehmet arasında bir benzerlik göremedim.
Fatih Sultan Mehmet tarih kitaplarında orta boylu, omuzları geniş, boynu kısa ve kalın, saçı ve sakalı kırmızımtırak ve kıvırcık, rengi kumral, burnu şahin gagası biçiminde tasvir ediliyor.
Yüzü için ise 'Korku ve saygı telkin eden bir biçimdeydi' deniyor.
Kenan İmirzalıoğlu'nun boyu ise 1.92 metre!

HEP AYNI...
Oysa ben bir izleyici olarak Fatih'in fiziksel özelliklerini olabildiğince gerçeklere yakın izlemek istiyorum. Yabancı dizilerde ve filmlerde tarihi kişilikler, gerçeğe yakın canlandırılıyor.
Bizim dizi ve sinema sektöründe sadece fiziğe değil, karakter özelliklerine de dikkat edilmiyor!
Dizinin tanıtım görüntülerinde Kenan İmirzalıoğlu'nun, yine kendini oynadığı anlaşılıyor!
Yine kaşlarını çatmış, dişlerini sıkmış...
Yıllardır Kenan'ı böyle izlemiyor muyuz? 'Deli Yürek', 'Acı Hayat', 'Ezel', 'Son Osmanlı Yandım Ali', 'Karadayı', 'Kabadayı' vs.
Kenan; yılarca hep aynı yüz ifadesi, aynı mimiklerle oynadı. Tamam, hep mafyatik, delikanlı, kabadayı rolleri canlandırdığından kaşlarını çatıyor, dişlerini sıkıyor ama bu oyunculuk değil ki! Bir oyuncu maço karakterleri canlandırırken de fark yaratmalı!
'Ezel'in, 'Karadayı'dan bir farkı olması gerekmiyor mu?
'Deli Yürek'ten beri Kenan İmirzalıoğlu=çatık kaş. Kendisi farkında mı biliyorum ama Kenan, 'Deli Yürek'ten beri kendisini oynuyor.
Korkarım Fatih Sultan Mehmet rolünde de çatık kaş Kenan'ı izleyeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA