Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Güvenli rezervasyon bu logonun altında

Önceki gün SABAH ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) düzenlediği ve turizm sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği yemeğe katıldım.
Yemekte, bu yaz internette sahte acenta sayfaları üzerinden tatil rezervasyonu yapan müşterilerin yaşadığı mağduriyetten bahsettim. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da TÜRSAB'ın online faaliyet gösteren kaçak acentaları tespit etmek için Dijital Doğrulama Sistemi projesini geliştirdiğini söyledi.
Bu sistem, online sitelerden tatil satın alan ziyaretçilere, alışveriş yaptıkları acenta sitesinin TÜRSAB'a kayıtlı olup olmadığını doğrulama imkanı sunuyor.
TÜRSAB, önce sistemi kurmak için başvuru yapan acentaları inceliyor. Daha sonra da incelemeden geçen firmalara acenta belge numarası bulunan ve Dijital Doğrulama Sistemi logosunu içeren bir kurulum paketi gönderiyor. Bu paket, acentaların web sitesine kuruluyor.
Böylece site ziyaretçileri, dijital doğrulama logosuna tıkladıklarında tatil satın aldıkları sitenin TÜRSAB'a kayıtlı olup olmadığını, şirket unvanını ve iletişim bilgilerini görebiliyor.
Eğer sistem kaçak kopyalanırsa, anında TÜRSAB'a kaçak acentanın bilgisi ulaşıyor ve gerekli işlemler yapılıyor. 1.5 ayda 331 acentanın sitesine bu sistem yüklenmiş. 2019 yaz sezonuna kadar tüm acentaların sistemi kullanır hale getirilmesi hedefleniyor.
Tatil rezarvasyonu yaparken dolandırılmak istemiyorsanız, TÜRSAB'ın Dijital Doğrulama Sistemi'nden sorgulama yapın.
Yemekte daha çok konu ve proje konuşuldu ama yerim dar. Özetle yeni başkan, TÜRSAB'a yaramış. Firuz Bağlıkaya'daki enerji ve heyecan, acenta yöneticilerini de harekete geçirmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA