Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şşt şşt sakın ol sinirlerine hakim ol

SABAH gazetesinin başarılı sağlık muhabiri Didem Seymen Balcı;
Candan Erçetin'in, Antalya'da düzenlenen 20'nci Ulusal İç Hastalıkları Kongresi'nde verdiği konserde kendisini cep telefonuyla çeken doktorları tehditkar bir tavırla azarlamasını ve güvenliği çağırmasını haber yapmıştı. Çünkü Didem de o konserdeydi ve bu haber gündem oldu. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Erçetin'in tavrını eleştirdi. Ve Erçetin avukatını devreye soktu.
Bir ihtarname hazırladılar, 'Düzeltme yazısı' kaleme aldılar ve mahkemeye başvurdular.
Hakan, bu olayı ironik bir dille eleştirdi ama 'düzeltme yazısı'nı yayınladı.
Sevgili Ahmet Hakan, keşke o 'düzeltme yazısı'nı yayınlamasaydın. Erçetin aynı yazıyı bize de yolladı ama yayınlamadık çünkü Didem'in haberi doğru. Dün GÜNAYDIN, delileriyle Didem'in haberinin doğru olduğunu manşetten verdi. Erçetin, gazetecileri hukukla baskı altına almaya çalışıyor ve doğru olan bir haber hakkında mahkemeleri oyalıyor. Ne yazık ki, bazı gazeteci arkadaşlarımız haklı olsalar bile mahkemeyle uğraşmamak için gönderilen 'düzeltme yazıları'nı hemen yayınlıyorlar.
Avukatlar da bunu bildikleri için haber doğru da olsa 'ya tutarsa' mantığıyla 'düzeltme yazısı' yolluyorlar. GÜ- NAYDIN'ın bu konuda tavrı net:
Haber doğruysa, mahkeme kararı olmadan 'düzeltme yazısı' yayınlamıyoruz.
Normalde de yapılması gereken bu.
Telif hakkı önemlidir; bu konuda sanatçılara destek veren birçok yazı yazdım. Erçetin aynı zamanda Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'nin (MSG) başkanı; telif hakları konusunda titiz.
Ancak Erçetin, "Burada video çekemezsiniz, güvenlik nerede, telif hakkı diye bir şey var" falan diyerek kaba bir davranış sergiledi, doktorları rencide etti. Bir doktor, Erçetin'in şarkısını niye videoya alır?
O güzel geceden hatıra kalsın diye... Erçetin'den başka, doktorların korsan yayın yapacağını düşünen var mı?

VİCDANINIZ RAHAT MI?
Erçetin bu olayda haksız ama neden bu kadar öfkeli anlamıyorum. Keşke Candan Erçetin adı gibi 'candan' olsaydı.
'Galiba MSG başkanı olduğum için 'telif haklarını' fazla kafaya taktım, abartılı bir çıkış yaptım ama bu vesileyle telif haklarını gündeme getirmiş olduk' gibi esprili bir açıklama yapsaydı. Ayrıca bir sağlık muhabiri neden asparagas magazin haberi yapsın ki? Haber gazetecilerin namusudur. Sayın Erçetin, haksız yere bir gazeteciyi yalan haber yapmakla suçlamak vicdanen sizi hiç mi rahatsız etmedi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA