Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sakın o gemi kayık olmasın!

Ünlü halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz, 'Sabah Gazetesi 'aynı gemideyiz' oyununu bana da söyletmek için röportaj teklifinde bulundu;
'Sizinle aynı gemide değilim. Halk ile aynı gemideyim' diye tweet attı.
Bence Sabahat Hanım ile aynı gemideler mi diye halka da sormak lazım.
Sakın Akkiraz'ın 'Halk ile aynı gemideyim' diye bahsettiği gemi, küçük bir kayık olmasın! Çünkü 'Aynı gemide değiliz' diyenler, genelde dolar çıkınca göbek atan, en küçük ekonomik krizde 'Ay hadi inşallah Ak Parti'den kurtuluyoruz' diye hayallere kapılan, iktidar düşsün de Türkiye'ye ne olursa olsun diye düşünenler; küçük bir kayığın yolcuları oluyor da...
Akkiraz, Türkiye'nin çoğunluğunu temsil eden geminin mi yoksa dolar çıkınca göbek atılan kayığın mı yolcusu; önce bunu açıklamalı. Ben dinlerken insanın yüreğini ağrıtacak kadar yürekten türküler söyleyen Sabahat Hanım'ın, geminin batmasını isteyen o küçük kayığın yolcusu olduğuna inanmıyorum, inanmak istemiyorum!
SABAH ve GÜNAYDIN'da yayınlanan röportajları beğenen de oluyor, kızan da... Bu çok normal.
Ama bu röportajların aynı zamanda diyalog ve iletişim ortamı yarattığı ve kutuplaşmaya merhem olduğu unutuluyor.
Twitter'daki bir avuç linç timi ne kadar kudurursa kudursun, birçok ünlü sanatçının çıkıp 'Farklı fikirde de olsak, hükümeti eleştirsek de aynı gemideyiz, başka Türkiye yok' mesajı vermesi toplumda olumlu karşılanıyor.
Sabahat Hanım'ı üniversite yıllarımda çok dinledim, sanatına sonsuz saygım var ama bir dönem CHP milletvekili olması ona yaramamış. Diyalog ve iletişim kapılarını kapatmak Akkiraz'a yakışmıyor.

HAYRANLARINA HAKSIZLIK
Keşke Sabahat Akkiraz, SABAH'a röportaj verip "Aynı gemide değiliz" deseydi. Eğer bu açıklaması yayınlanmasaydı o zaman hesap sorma hakkı vardı. Elbette sanatçıların ideolojisi olabilir ama siyasi fikirler hiçbir zaman sanatın önüne geçmemeli ve kutuplaşma yaratmamalı.
Akkiraz'ı zevkle dinleyen, ona hayran olup 'Aynı gemideyiz, bu gemi batarsa bütün Türkiye batar' diyen insanlar yok mu? Elbette var. İşte Akkiraz asıl haksızlığı o hayranlarına yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA