Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Samsung özür diledi

Güney Koreli elektronik devi Samsung, kansere yakalanan yonga ve LCD üretiminde çalışan işçilerinden nihayet özür diledi. Fabrikalarda tehlikeli kimyasallarla temas etmeleri sonucu yaklaşık 320 kişinin lösemi gibi kanser türlerine yakalandığına ve 118 kişinin hayatını kaybettiğine inanılıyordu.
2007 yılında ilk iddialar ortaya atılmasına rağmen, Samsung yöneticileri bu meseleyi kulak arkası yaparak yıllar boyunca bu iddiaları kabul etmemişlerdi. İşçiler yılmadan gösteriler yaptılar ve sonunda Samsung yetkilileri sözü edilen bölümlerde sağlık risklerini tam olarak yönetemediklerini itiraf ettiler ve özür dilediler. Samsung mağdurlara tazminat ödemeyi de kabul etti.
Görüyorsunuz işçi ölümleri sadece Türkiye'de yaşanmıyor. İş güvenliğine çok önem veren Güney Kore'de Samsung gibi dev bir şirket bile 118 kişinin ölümüne neden olacak skandala imza atabiliyor. Üstelik hatasını da uzun süre inkar ediyor.
Elbette farklı başka bir ülkede yapılan yanlış, bahane olarak gösterilemez.
Ama ülkemizde özel sektörün ihmalinden kaynaklanan en küçük kazada bile sosyal medyadaki linç timleri faturayı devlete çıkarmayı kendilerine görev biliyorlar. Linçiler umarım bu haberi okurlar.
Samsung, hangi ürünlerin üretiminde işçilerin kansere yakalanıp öldüğünü detaylı bir şekilde açıklamalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA