Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İstanbul’a 24 saat toplu taşıma

Ankara'da saat 24.00'te biten metro seferleri 01.00'e kadar uzatılıp belediye otobüsleri de dokuz ilçede 35 hatta 24 saat sefer yapmaya başlayınca 'Ankara'ya var da İstanbul'a yok mu?' başlıklı bir yazı yazmıştım. "Demek ki Ankara'da oluyormuş...
İstanbul'da metro, en azından 02.00'ye kadar çalışsın, yoğun olan bölgelerde 24 saat ulaşım sağlansın" diyordum. Çünkü başta gençler olmak üzere İstanbullular'ın bu yönde yoğun bir talebi vardı.
Bu talep, sonunda yanıt buldu. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçimi kazanırsa İstanbul'da toplu taşıma araçlarıyla 24 saat ulaşımın hayata geçeceğini bildirdi.
İstanbul, 24 saat yaşayan bir şehir; sırf bu özelliği için bile turist çekiyor. İstanbul'un en büyük sorunu da ulaşım, bazı yollarda gece 01.00'de bile trafik oluyor. Toplu taşımanın 24 saat olması, insanların dışarıda daha çok vakit geçirmesi ve ekonominin canlanması demek. 24 saat toplu ulaşım, özellikle iş çıkışındaki trafiği de azaltır.
24 saat toplu ulaşım, bence İstanbul için en önemli seçim vaatlerinden biri. Yıldırım seçilirse, verdiği sözü tutacağına kimsenin şüphesi yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA